Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στηρίζει η Κύπρος την Ελλάδα στο συμβούλιο κορυφής

Από τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου - Χριστόφια. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από τη σημερινή συνάντηση Παπανδρέου - Χριστόφια. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την δεδομένη στήριξη της Κύπρου για το κρίσιμο συμβούλιο κορυφής της επόμενης εβδομάδας, προσέφερε ο Δ. Χριστόφιας στη συνάντηση του με τον Γ.Παπανδρέου.

 

«Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Ελλάδα πάντοτε μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο και φυσιολογικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «η Ελλάδα έχει κάνει αυτό που όφειλε να κάνει και είναι τώρα η ώρα της Ευρώπης».
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ελληνοκύπριος ηγέτης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την «επαναβεβαίωση της αδελφικής φιλίας και της καθημερινής συνεργασίας» προκειμένου να δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα της Κύπρου.
«Κοινά τα προβλήματα, κοινοί οι αγώνες», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «η αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη και απόλυτη».
 
«Η στήριξη είναι απόλυτη στους χειρισμούς που κάνουμε για να πειστεί η διεθνής κοινότητα ότι το Κυπριακό είναι καιρός να λυθεί, αλλά όχι χωρίς να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένες πτυχές του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου», τόνισε ο κ. Χριστόφιας.
 
Με τη σειρά του ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλει ο κ. Χριστόφιας για προώθηση των συνομιλιών για την επίλυση του κυπριακού. 
«Είναι κοινό μας συμφέρον μια λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και που αξιοποιεί και σέβεται και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού κεκτημένου», υπογράμμισε. 
 
Τέλος, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δύο ηγέτες γνωστοποίησαν πως εντός των επόμενων ημερών ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κύπρο, ωστόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, επιφυλάχθηκε να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία, προκειμένου να μπορούν να είναι παρόντες όλοι οι ηγέτες των κυπριακών κομμάτων.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε