Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Στηρίζουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας,αν…”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Ελλάδα θα είναι πρωταθλητής στην υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας…

εφόσον όμως η Άγκυρα σταματήσει την απειλή χρήσης βίας στις διμερείς σχέσεις και να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αυτό δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου από το Στρασβούργο, μετά τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Τούρκο Μεβλούτ Τζαβούσογλου, που χθες αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε ότι είναι “ο πιό νέος, ο πιό ωραίος και ο πιό καραφλός“.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ιστορία της Συνέλευσης προεδρεύει Τούρκος, έχει προκαλέσει αντιδράσεις Ελλήνων και Κυπρίων βουλευτών.

Απαντώντας σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη για το σκοπιανό δήλωσε αισιόδοξος για αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα αυτό σημειώνοντας την ανάγκη για ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα διαφοροποιεί την ελληνική Μακεδονία από τη ΦΥΡΟΜ.
 

Αύριο θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου έκθεση Γάλλου βουλευτή για τις μειονότητες στην Ελλάδα και την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητά να σταματήσει η επίκληση της συνθήκης της Λωζάνης από τις δύο πλευρές.

 

Θέμα συζήτησης στο Συμβούλιο θα είναι και οι “ψευδείς πανδημίες” καθώς Γερμανοί και Γάλλοι είναι πυρ και μανία με το θέμα της νέας γρίπης και των εμβολίων που υποχρεώθηκαν να προμηθευτούν.

 

Αύριο ο Γ.Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον Γ.Παπακωνσταντίνου, θα μετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

 

 
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ : ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε