Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στις 23.00 και όχι στις 21.30 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών

Στις 23.00 και όχι στις 21.30 η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2012 | 17:59
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2012 | 17:48

Θα ξενυχτήσουμε πολύ το βράδυ των εκλογών. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σήμερα η Singular αναθεώρησε την ώρα που είχε ανακοινώσει για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως δήλωσαν, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου, θα γίνει με περίπου 2 ώρες καθυστέρηση!.
Η Singular Logic, έχει αναλάβει τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Αρχικά, οι ιθύνοντες της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα μπορούσε να γίνει στις 9.30 το βράδυ, ενώ τώρα λόγω των ιδιαιτεροτήτων αυτών των εκλογών, αλλά και για την ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδεχομένως να μετατεθεί για τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, όπως είχε επισημανθεί και την προηγούμενη εβδομάδα από τους υπεύθυνους της Singular Logic, η ασφαλής εκτίμηση θα υπάρξει εφόσον ανταποκριθεί το 50 τοις εκατό του δείγματος των 5.000 εκλογικών τμημάτων, που θα είναι τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες.

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση της ασφαλούς εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος (με μικρή απόκλιση κοντά στο 0,5%) οφείλεται στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), που χρησιμοποιείται για δεύτερη φορά σε βουλευτικές εκλογές.

Επίσης, οι άνθρωποι της εταιρίας είπαν ότι θα υπάρξει μία σαφής εικόνα για την εκλογική δύναμη των κομμάτων, αλλά ίσως να ξενυχτήσουμε σε περιπτώσεις κομμάτων που οριακά θα μπουν ή όχι στην επομένη Βουλή.

Τέλος, για το θέμα της ασφάλειας του συστήματος, διαβεβαίωσαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές και ότι επιθέσεις από hackers έχει δεχθεί η εταιρία και σε προηγούμενες εκλογές, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ NEWSIT
   Διαδώστε αυτό το άρθρο