Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

''Στις ελληνικές εκλογές κορυφώθηκε η ευρω-κρίση''

''Στις ελληνικές εκλογές κορυφώθηκε η ευρω-κρίση''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 11:35

Ο Όλι Ρεν εκτιμάει πως η ευρωζώνη ξεπερνάει την κρίση και πως με τις μεταρρυθμίσεις βελτιώνει θεαματικά την ανταγωνιστικότητα της.

Η ευρωζώνη πέρασε το σημείο καμπής και οδεύει από τη διαχείριση της κρίσης προς την εφαρμογή πολιτικών με στόχο την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, δηλώνει ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν στην εφημερίδα Financial Times Deutschland.

"Το τελευταίο σημείο κορύφωσης της κρίσης ήταν τον Ιούνιο, στο χρονικό σημείο των εκλογών στην Ελλάδα. Τώρα έχουμε την αντίστροφη τάση", λέει.

Ο Ολι Ρεν αναφέρεται στις πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόσθηκαν από κυβερνήσεις χωρών της ευρωζώνης και συνέβαλαν στη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων εντός της νομισματικής ένωσης και επισημαίνει ότι το καλοκαίρι οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταθεροποίησαν την κατάσταση.

Ο ευρωπαίος επίτροπος εκτιμά ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα σε επίπεδο ευρωζώνης θα ανέλθει σε 3% του ΑΕΠ το 2012 και σε 2,5% το επόμενο έτος.

"Πολλά από αυτά που κάνουμε τώρα, όπως η καταβολή πιστώσεων στην Ισπανία και την Ελλάδα, είχαν ήδη αρχίσει από το καλοκαίρι", λέει.

Ο Ολι Ρεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές ελαφρές καθυστερήσεις στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, εάν μία χώρα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της μετά την εισαγωγή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ενώ επαινεί τη Γαλλία για τον στόχο της επαναφοράς του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ το 2013.

"Η διαρθρωτική προσέγγιση συμπίπτει με τις συστάσεις μας", λέει προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες μπορεί να επιδείξουν ευελιξία αν η Γαλλία δεν επιτύχει τον στόχο του 3%, υπό την προϋπόθεση της μείωσης του διαρθρωτικού ελλείμματος.

Διαβάστε επίσης :

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook