Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Στις καθυστερήσεις το φορολογικό – Σε ένα μήνα οι τελικές αποφάσεις – Που κλειδώνει το αφορολόγητο στα ακίνητα και το σχέδιο για τα αγροτεμάχια

Στις καθυστερήσεις το φορολογικό – Σε ένα μήνα οι τελικές αποφάσεις – Που κλειδώνει το αφορολόγητο στα ακίνητα και το σχέδιο για τα αγροτεμάχια

– Η κυβέρνηση σχεδιάζει μείωση των φόρων μεταβίβασης των ακινήτων σύμφωνα με πληροφορίες
– Από τις διαρροές μετά τη σύσκεψη φαίνεται πως τα αγροτεμάχια δεν μπαίνουν ακόμα στο φορολογικό κάδρο
– Βενιζέλος: Κανείς να μην δίνει βάση στα σενάρια για τη φορολογία των ακινήτων
– Κουβέλης: Στον σχεδιασμό για το φορολογικό βλέπει ελαφρύνσεις για τους πολίτες

Το φορολογικό νομοσχέδιο και η φορολόγηση των ακινήτων όπως όλα δείχνουν “πάει πίσω” μιας και η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους αλλά και νομικούς δείχνει πως θέλει να ξεπεράσει τους σκόπελους και να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για τα δύο αυτά σημαντικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί μετά την τρίωρη σύσκεψή τους αποφάσισαν να δώσουν ένα μήνα περιθώριο στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση για το φορολογικό νομοσχέδιο και και τη φορολόγηση των ακινήτων.

Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις όλων, καθώς όλοι σημείωναν με νόημα πως δεν είναι επείγον ακόμα η συζήτηση για το φορολογικό. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε πως ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για το νέο φορολογικό και επεσήμανε πως η παλιότερη δήλωσή του “ότι παίρναμε θα παίρνουμε” ισχύει, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν επιπλέον επιβαρύνσεις για τους πολίτες.

Με αυτό τον τρόπο, την καθυστέρηση δηλαδή η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και να κατευναστούν οι σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίς φαίνεται πως έχει κλειδώσει το ύψος του αφορολόγητου στα 50.000 ευρώ και θα είναι σε ατομική βάση, ενώ από τις κουβέντες πίσω από τις κάμερες όλα δείχνουν πως για τις φορολογικές δηλώσεις που θα γίνουν για το 2012 θα τη γλιτώσουν τα αγροτεμάχια. Ωστόσο παραμένει ακόμα άγνωστο εάν η φορολόγηση των αγροτεμαχίων ή των εκτός οικισμών οικοπέδων θα μπει στο κάδρο από το 2014 και άρα τις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2013.

Από την πλευρά του, εξερχόμενος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε πως μίλησαν για το νέο φορολογικό και πως ελπίζει την άλλη εβδομάδα να υπάρχουν οι πρώτες αναφορές, αλλά και εκείνος εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν επείγει. Ωστόσο, ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως ο σχεδιασμός δεν θα είναι μόνο να μην υπάρξουν νέες επιβαρύνσεις στο φορολογικό και για τα ακίνητα, αλλά να υπάρξουν και ελαφρύνσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ενδεχομένως να άνοιξε η κουβέντα για την απαλλαγή ή την έκπτωση από τον φόρο ακινήτων για τους άνεργους ή άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το νέο φορολογικό, λέγοντας πως δεν επείγει και πως το σχέδιο θα πρέπει να είναι σύγχρονο και απλό.

Στο θέμα των ακινήτων ωστόσο υπάρχει και η ευχάριστη είδηση με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στη μείωση στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπήρξε λευκός καπνός και για το θέμα των αγροτών, με την κυβέρνηση να εξαγγείλει σειρά μέτρων, προκειμένου να φύγουν από τα μπλόκα οι αγρότες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακίνητα – φορολογικό: Οι αρχηγοί θα πουν την τελευταία λέξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε