Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο Eurogroup της Δευτέρας παίζεται το μέλλον της χώρας - Κομισιόν: Μπορεί η λιτότητα να τους πνίγει αλλά γίνονται ..αξιόπιστοι!

Νίκος Κονιτόπουλος |
Στο Eurogroup της Δευτέρας παίζεται το μέλλον της χώρας - Κομισιόν: Μπορεί η λιτότητα να τους πνίγει αλλά γίνονται ..αξιόπιστοι!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2012 | 16:07
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2012 | 14:06

- Την Δευτέρα στο Eurogroup θα κρίνουν τα νέα μέτρα, την τελική μορφή του κουρέματος στο ελληνικό χρέος και το νέο δάνειο διάσωσης της χώρας μας
- Την ίδια ώρα η Κομισιόν επιμένει στην πολιτική βίαιης λιτότητας
- Όλι Ρεν : Καθυστερεί επικίνδυνα το κούρεμα

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κοινοτικές πηγές, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το πιο κρίσιμο Eurogroup για την τύχη της Ελλάδας.

Προσέξτε τι θα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών που θα κρίνει το μέλλον μας :

- Το νέο δάνειο διάσωσης προς την Ελλάδα
- Το τελικό σχέδιο κουρέματος του ελληνικού χρέους
- Το ύψος του haircut στα ομόλογα και η τυχόν συμμετοχή της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης
- Οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση και ιδίως το εαν θα είναι αρκετά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προηγηθεί σύσκεψη των υφυπουργών Οικονομικών στις 10:00 εως 16:00 ώρα Ελλάδας και θα ακολουθήσει σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Κομισιόν : Λιτότητα στην λιτότητα για να έρθει η ανάπτυξη!
Το τι μας περιμένει πάντως φαίνεται από την κοινοτική εμμονή για ασφυκτική λιτότητα στην Ελλάδα.
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιούζ με δηλώσεις της υπεραμύνεται της πολιτικής σκληρής λιτότητας, αποκαλώντας την ''ταχεία δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα''.

Το οξύμωρο είναι πως ενώ η ίδια αναγνωρίζει πως ''έχει βραχυπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις'' ταυτόχρονα εκτιμά πως μακροπρόθεσμα θα μας οδηγήσει σε ανάπτυξη και θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας μας.

Ρεν : Άργησε το κούρεμα – Γιούνκερ : Τεράστιες οι Ελληνικές προσπάθειεςΤρανές αποδείξεις για το πόσο φλέγεται όλη η Ευρώπη από την ελληνική κρίση, είναι οι νέες δηλώσεις από τους Όλι Ρεν και Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο Φινλανδός επίτροπος δείχνει πόσο αγωνιά για την επίσπευση και κατάληξη των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα λέγοντας ''οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ έχουν καθυστερήσει πολύ.Πρέπει να ολοκληρωθούν εντός των ερχόμενων ημερών''.

Σχδόν ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Eurogroup παραδεχόταν τις τεράστιες ελληνικές προσπάθειες των 2 τελευταίων ετών και τόνιζε : ''Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ είναι εξαιρετικά δύσκολες".

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο