Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Στο Μαξίμου για την Deutsche Bank μετά από πρόσκληση Τσίπρα ο Στουρνάρας – “Προστατευμένο το ελληνικό σύστημα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στο Μέγαρο Μαξίμου εσπευσμένα έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού ο κεντρικός τραπεζίτης
– Συζήτησαν για την πορεία της Deutsche Bank και την ανησυχία για το πως μπορεί να επηρεάσει το ελληνικό τραπεζικό σύστμα
– Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας υποστήριξε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας
– “Έχουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς εργαλεία που δεν είχαμε τα προηγούμενα χρόνια” τόνισε ο ίδιος
– Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε εσπευσμένα, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, την ώρα που εκεί βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Η άφιξη του Γιάννη Στουρνάρα δεν είχε βέβαια σχέση με τις συζυτήσεις των επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με την πρόκληση Ερντογάν.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, έφτασε στο Μαξίμου αφού κλήθηκε από τον πρωθυπουργό, ώστε να συζητήσουν σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μια ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη με την Deutsche Bank.

Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο της στενής συνεργασίας με το Ιράν. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως την Πέμπτη, ο κεντρικός τραπεζίτης του Ιραν συναντήθηκε με τον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας παρέθεσε γεύμα στον ομόλογό του, του Ιράν.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

“Είπαμε με τον πρωθυπουργό να τα λέμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μου ζήτησε μια ενημέρωση για την οικονομία, για τα δημοσιονομικά και για τα διεθνή αλλά και για τις διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Φυσικά και συζητήθηκαν τα “κόκκινα δάνεια”, του εξήγησα για τους στόχους που έχουμε βάλει και πόσο μεγάλη σημασία έχει η επίτευξη τους.

Είναι στο χέρι των τραπεζών να διαλέξουν μεταξύ των επιλογών που προβλέπονται στον κώδικα δεοντολογίας και να κάνουν πρόταση στον συνεργαζόμενο δανειολήπτη. Το βασικό είναι να είναι συνεργαζόμενος ο δανειολήπτης.
Για την Deutsche Bank: Το ελληνικό και το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο. Αυτή τη στιγμή έχουμε εργαλεία στα χέρια μας διεθνώς που δεν είχαμε λίγα χρόνια πριν, άρα δεν υπάρχει ανησυχία.”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε