Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Παρίσι βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Γραφείου του για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις του Τάκη Παυλόπουλο, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα στη συνάντηση των Σοσιαλιστών Ηγετών της ΕΕ ως παρατηρητής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η συνάντηση πραγματοποιείται χωρίς τον Ιταλό πρωθυπουργό τον Ματέο Ρέντσι λόγω του φονικού σεισμού στην Ιταλία, ο οποίος ωστόσο να σημειωθεί είχε την ευκαιρία να τα πει από κοντά μαζί με τον Φρανσουά Ολάντ και την την Άνγκελα Μέρκελ πριν από λίγες μέρες για την επόμενη μέρα του  Βrexit στο νησί Βεντοτένε της Ιταλίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των σοσιαλιστών ηγετών θα βρεθεί η αναζήτηση μιας κοινής στάσης των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στην Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου με αφορμή το brexi και το μέλλον της Ευρώπης με την ελληνική πλευρά αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εισηγείται την ανάγκη υιοθέτησης από τους προοδευτικούς ηγέτες, ενιαίων θέσεων στη κατεύθυνση ενίσχυσης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής ως πυλώνες της ευρωπαϊκής ατζέντας στη νέα εποχή.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται μεταξύ άλλων να ζητήσει εξαίρεση μιας σειράς δαπανών από το έλλειμμα του κράτους (π.χ. προσφυγικό) και θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση θα συμμετέχουν: ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, η εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική πολιτική και πολιτική Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο Πρόεδρος του ΕΣΚ Τζιάνι Πιτέλα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε