Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μ. Αμπάς

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μ. Αμπάς
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.02.2010 | 17:45
Πρώτη δημοσίευση: 25.02.2010 | 17:45

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια έγινε ο Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι δυο άνδρες συνομίλησαν επί 45 λεπτά και ακολούθως μετέβησαν πεζή στο προεδρικό Μέγαρο. Ο Μαχμούντ Αμπάς ενημέρωσε τον Έλληνα πρόεδρο για τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μεσανατολικό, χαρακτηρίζοντάς την πιο προωθημένη από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Αναμένουμε από το κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις. Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μια ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Γι αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σε αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα», είπε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κάρολος Παπούλιας στάθηκε και στη συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής, από τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν παρέλειψε να τονίζει στις στενές σχέσεις των δυο λαών από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. «Γνωρίζετε, κύριε πρόεδρε, ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων και συνεχίζει να είναι». 

Ακολούθως, ο Έλληνας πρόεδρος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Μαχμούντ Αμπάς, στο οποίο, εκτός των δύο αντιπροσωπειών, παρακάθισαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Προσφωνώντας τον προσκεκλημένο του, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή δύναμη στον παλαιστινιακό λαό και επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του. 

«Κατά τη διάρκεια πολλών ετών η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Δεν ζητήσαμε τίποτε και να μην μας το προσφέρατε, πολλές φορές ακόμη και πριν σας το ζητήσουμε, μάς το είχατε προσφέρει. Έτσι, λοιπόν, δεν χρειάστηκε ποτέ να συζητήσουμε διάφορα πολιτικά θέματα, δεν καταβάλαμε καμία προσπάθεια να σας πείσουμε για τις πολιτικές θέσεις, γιατί είστε γνώστες και ήσασταν πάντοτε απόλυτα πεπεισμένοι γι αυτά που θα σας λέγαμε. Γι’ αυτό ο παλαιστινιακός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την ευγενή στάση και χωρίς αμφιβολία, όταν θα ιδρυθεί το παλαιστινιακό κράτος, αν θέλει ο Θεός, θα είστε εσείς μεταξύ αυτών που θα κατέχουν μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις χώρες που θα συνεορτάσουν με μας», επεσήμανε ο Μαχμούντ Αμπάς.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο