Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στο άτυπο Eurogroup η δόση του Μαρτίου – Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πρόβλημα

Στο άτυπο Eurogroup η δόση του Μαρτίου – Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει πρόβλημα

Σε εύλογο χρονικό διάστημα οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η τρόικα θα έχουν ικανοποιηθεί και δεν υπάρχει ζήτημα με τη δόση του Μαρτίου διαβεβαίωσαν κυβερνητικές πήγες από τις Βρυξέλλες.

Η δόση του Μαρτίου, ύψους 2,8 δισ. ευρώ, θα αξιολογηθεί στο άτυπο Eurogroup του Απριλίου. Όπως υπενθύμιζαν, για την έγκριση της δόσης έχουν τεθεί δύο προϋποθέσεις: το θέμα των φαρμάκων, το οποίο έχει ήδη εκπληρωθεί και το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης, το οποίο παραμένει υπό διευθέτηση.

Σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ελληνικού δημοσίου, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι τρία ζητήματα παραμένουν υπό εξέταση: τα οργανογράμματα των υπουργείων, η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις. Οι ίδιες πηγές δικαιολόγησαν την καθυστέρηση, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για «επανάσταση στο ελληνικό δημόσιο».

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο σύνολό τους, κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, όλα βαίνουν ομαλά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Οι ίδιες πηγές παρέπεμψαν στις σχετικές ανακοινώσεις της Τρόικας και του εκπροσώπου του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση «θα προλάβει τις μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μένει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Ηλεκτροσόκ με έξι φόρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημόσιο: 5.000 απολύσεις πρότεινε η Κυβέρνηση στην Τρόικα

Δημοσκόπηση: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Σαμαρά

Τσίπρας στο LSE: «Δημοκρατική έξοδος» από την κρίση με βάση τη Συμφωνία του Λονδίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε