Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στο “κόκκινο” η αγωνία για τη Δευτέρα – “Αλίμονο αν δεν ήμασταν κοντά σε συμφωνία!” λέει κυβερνητική πηγή

Στο “κόκκινο” η αγωνία για τη Δευτέρα – “Αλίμονο αν δεν ήμασταν κοντά σε συμφωνία!” λέει κυβερνητική πηγή

– Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη
– Συζητήθηκαν θέματα τεχνικής φύσεως
– “Τη Δευτέρα περιμένουμε την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης”
– Η Ελλάδα θέλει μείωση του χρέους κατά 45 δισ. μέχρι το 2020

Σχεδόν 3 ώρες διήρκησε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με θέμα την Ελλάδα κατά την οποία ο βασικός στόχος ήταν να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για τη Δευτέρα κυρίως στο τεχνικό κομμάτι.

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο Πρόεδρος του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μία προς μία οι οι εναλλακτικές προτάσεις που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, προκειμένου να αποφευχθεί το νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που ζητά επίμονα το ΔΝΤ.

Με τις διαβουλέυσεις να συνεχίζονται εως το παραπέντε του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας, το κλίμα που επικρατεί είναι αισιόδοξο ενώ κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη δήλωσε “αν δεν ήμασταν κοντά σε συμφωνία θα υπήρχε πρόβλημα”. Η ελληνική κυβέρνηση τη Δευτέρα αναμένει την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης καθώς όπως σημειώνει τα χρήματα πρέπει οπωσδήποτε να εισρεύσουν στα ταμεία καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεουν ακόμη και οι υγιείς επιχειρήσεις αν δεν γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως η πίεση του ΔΝΤ προς τους ευρωπαίους πιθανότατα θα είναι βοηθητική για την εκταμίευση της δόσης αλλά εκφράζονται παράλληλα και φόβοι μήπως οδηγήσει σε διάσπαση, γεγονός που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο ως προς τη βοήθεια της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο

Το ΔΝΤ από την πλευρά του δίνει μεγάλη έμφαση στη συνέχιση τςη χρηματόδοτησης της Ελλάδας με την κα. Λαγκάρντ να απαιτεί να ολοκληρωθεί η επαναγορά των ομολόγων μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, στο Βερολίνο, η καγκελάριος Μέρκελ φαίνεται να δέχεται πλέον ισχυρές πιέσεις για νέο κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε λίγο έκτακτη τηλεδιάσκεψη με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα

Δεν έχει πληρώσει τίποτα η Γερμανία για την Ελλάδα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε