Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο μικροσκόπιο οι συζητήσεις με την Τρόικα και οι Φινλανδικές εγγυήσεις

Από τη βραδυνή συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ θα φανεί ποιό είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες μετά την απρόσμενη διακοπή των συζητήσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
 

Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του δεύτερου «πακέτου» βοήθειας προς την Ελλάδα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν σήμερα το βράδυ και αύριο, στις Βρυξέλλες, τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.
 
Από τη σημερινή, τεχνοκρατικού επιπέδου, συνεδρίαση δεν προβλέπεται να υπάρξουν συγκεκριμένα ανακοινώσιμα συμπεράσματα, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις συνεδριάσεις αυτού του επιπέδου.
 
Ωστόσο η ελληνική πλευρά θα έχει τη δυνατότητα να ”ψαρέψει” τις διαθέσεις που επικρατούν στις Βρυξέλλες και στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στη συνέχεια να εξετάσει αν και σε ποιο βαθμό υπάρχει το κατάλληλο έδαφος για την εξεύρεση «πολιτικών ρυθμίσεων» στα θέματα επί των οποίων υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στην Αθήνα και την τρόϊκα.
 
Παράλληλα θα πέσει στο τραπέζι και το θέμα των εμπράγματων εγγυήσεων που επιζητούν οι Φινλανδοί για να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο προς την Ελλάδα.
Οι αντιδράσεις έναντι των φινλανδικών αιτημάτων είναι όλο και πιο έντονες στην ευρωζώνη με πιο καινούργια την πρόταση του Βελγίου να ισχύσουν χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας για τις χώρες που ζητούν εμπράγματες εγγυήσεις.
 
Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της ΕΕ Χερμαν Βαν Ρόμπεϊ στο Ελσίνκι, αλλά και στο Βερολίνο.
 
Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε