Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Στο ράφι” οι συναντήσεις Παπανδρέου και πολιτικών αρχηγών!

EUROKINISSI
Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα δει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός για να τους ενημερώσει για το τι έγινε στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο αρχικός σχεδιασμός για τον οποίον μιλούσαν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου προέβλεπε ότι αμέσως μετά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα σήμερα το πρωί, ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της προηγούμενης Πέμπτης.
 
Παρά ταύτα, από την πρώτη στιγμή εξετάστηκαν και εναλλακτικές δυνατότητες, όπως οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ή η κοινοβουλευτική διαδικασία της ενημέρωσης ή ακόμη και της διεξαγωγής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών, με θέμα τα νέα δεδομένα.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα”, η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ειδικώς της Αριστεράς, αλλά και ο τρόπος με τον οποίον αντέδρασε η ΝΔ στη νέα συμφωνία, προξένησαν κύκλο συζητήσεων στο κυβερνητικό επιτελείο, για το κατά πόσον θα είχε νόημα ένας νέος κύκλος συναντήσεων ή ακόμη και τηλεφωνικών συνομιλιών.
 
Οι βασικές επιφυλάξεις στηρίχθηκαν στο ορατό ενδεχόμενο κάποιοι να μην προσέλθουν (τα κόμματα της αριστεράς) ή την ίδια στιγμή να δοθούν αφορμές για αντιπολιτευτικές κορώνες στη ΝΔ, με κίνδυνο οι συναντήσεις να είχαν εν τέλει αρνητικό αποτέλεσμα ή να αποδεικνύονταν άσκοπες.
 
Κατόπιν αυτών, από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ότι καμία συνάντηση δεν είχε αποφασιστεί και ότι ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν τηλεφωνικές επικοινωνίες ή κοινοβουλευτική διαδικασία ενημέρωσης, σε χρόνο που θα κριθεί κατάλληλος.
 
Έτσι ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει από το πρωί σήμερα διαδοχικές συσκέψεις με συνεργάτες του και υπουργούς, με θέμα την πορεία της κυβέρνησης στο επόμενο διάστημα, αλλά και την εκτίμηση των νέων πολιτικών παραμέτρων έπειτα από τη συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παπανδρέου: “Απαλλαχθήκαμε από το βραχνά της χρεοκοπίας”

Οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στο πακέτο στήριξης – Ποιες τράπεζες θα στηρίξουν το πρόγραμμα

Σχέδιο μαμούθ για να διασωθεί η Ελλάδα – Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε