Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Στο “σκαμνί” δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κάθονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο ‘’Συνεργείο’’ στην Ηλιούπολη το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2013 ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο συνολικά εννέα κατηγορούμενοι να δικαστούν κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Στους δύο βουλευτές αποδίδεται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και στην απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης.Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, περίπου 20 άτομα, συμμετέχοντες σε μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία «Συνεργείο-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης» και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης.

Οι ανωτέρω δράστες με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό». Η δικογραφία για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο ‘’Συνεργείο’’ έχει συσχετιστεί και με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και πριν από λίγο διάστημα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε μάρτυρες των όσων συνέβησαν την 10η Ιουλίου 2013.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε