Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στον ‘Αρειο Πάγο η ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Βατοπαίδι – Εχετε τρικυμία εν κρανίω απαντά το ΠΑΣΟΚ

Τέσσερα πορίσματα που σκοπίμως, όπως λέει, είχε αγνοήσει το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει οτι έχει στα χέρια της η ΝΔ για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Την ίδια ώρα όμως ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής απαντά οτι

τα πορίσματα συντάχθηκαν επι ΝΔ κατά την κατά την διάρκεια της πρώτης Εξεταστικής Επιτροπής, ήταν μέρος της δικογραφίας και αναρωτήθηκε γιατή η ΝΔ ανακινεί θέμα από εκεί που δεν υπάρχει.

Ο κ. Μπεντενιώτης ήταν μάλιστα κατηγορηματικός οτι προκύπτει ζημία του δημοσίου από τα συγκεκριμένα πορίσματα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε επίσης οτι τα επίμαχα πορίσματα ήταν μέρος της δικογραφίας και παραδόθηκαν στην εξεταστική λίγες μέρες πριν το κλείσιμό της. Αναρωτήθηκε γιατί η ΝΔ ενώ τα είχε στην διάθεσή της δεν τα συμπεριέλαβε στο πόρισμά της και δημιουργεί τώρα θέμα.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Αν. Λυκουρέντζος πήγαν στον Αρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσουν τα 4 πορίσματα.

  Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και με την κατάθεση του πορίσματος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών της 1ης Ιουλίου του 2010, «καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε επίθεση κατά της ΝΔ και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων».

    Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη του κόμματός του στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χρειάζεται και πληρότητα και ορθότητα στοιχείων. «Αυτά τα στοιχεία σήμερα εμείς καταθέσαμε για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφέρομαι στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, τα οποία ουσιαστικά ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Το περίεργο είναι, γιατί το ΠΑΣΟΚ τα απέκρυψε», συμπλήρωσε.

‘Οπως λένε από τα πορίσματα αυτά δεν προέκυπτε ζημία του δημοσίου. Οι δυο πρώτες εκτιμήσεις έγιναν από το ΣΟΕ, μια στην πρώτη φάση των παραχωρήσεων του κάθε ακινήτου και η δεύτερη φορά όταν οι εξεταστικές είχαν ζητήσει επανέλεγχο και επανεκτιμήσεις.

Το τρίτο πόρισμα έγινε από ξένο οίκο για λογαριασμό του δημοσίου και το 4ο ήταν η έκθεση ενός από τους μεγαλύτερους εκτιμητικούς οίκους του κόσμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε