Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Στον αέρα τα ειδικά μισθολόγια – Υπόσχεση Τσίπρα για το ΕΚΑΣ – 152 ναι και μια παραίτηση για τη φοροκαταιγίδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Δημόσιο: Πόσα χρήματα χάνουν 400.000 υπάλληλοι από το πάγωμα μισθών
– ΕΚΑΣ: Δεν θα χάσουν χρήματα με αναδρομικές κρατήσεις 70.000 συνταξιούχοι
– Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στους φόρους
– Τριγμοί στην κυβέρνηση για τα μέτρα

Μπορεί οι απώλειες να περιορίστηκαν, στην εξής μία, λόγω της καταψήφισης των μέτρων από τη βουλευτή Β. Κατριβάνου, όμως η κυβέρνηση πέρασε τον … κάβο, καθώς η βουλευτής επέλεξε το δρόμο της παραίτησης και έτσι… απλά αντικαθίσταται. Η κυβέρνηση παραμένει με δύναμη 153 βουλευτών, ωστόσο υπήρξαν σοβαροί τριγμοί.
Ο κόφτης δεν θα εφαρμοστεί, τόνισε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός ωστόσο απ’ τις τροπολογίες και τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, υπάρχουν και κερδισμένοι και χαμένοι.
Σε ό,τι αφορά στο ΕΚΑΣ, όπως είχε διαρρεύσει από νωρίς, ο Α. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν θα χρειαστεί οι περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν από τον Ιανουάριο.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στους ένστολους θα δοθεί η δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, επικαλούμενος και τις δεσμεύσεις του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα βρεθούν οι κωδικοί.
«Δεν γίνεται να μην τους δώσουμε τη δυνατότητα για την εξέλιξη του βαθμολογίου τους, ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα βρεθούν οι κωδικοί από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας», είπε ο πρωθυπουργός ενώ σχολιάζοντας τις επικρίσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Στενοχωριέστε γιατί τους θεωρείτε πελατεία σας, αλλά δεν υπάρχει πελατεία, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και εμείς θα τους στηρίξουμε».
Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε εχθές πάντως, για δυο χρόνια απαγορεύεται κάθε μισθολογική ωρίμανση και προαγωγή για το διάστημα, από 1 -1 -2017 έως 31-12-2018.
Κάπως έτσι αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, στρατιωτικοί, αλλά και πολλές άλλες κατηγορίες , όπως πανεπιστημιακοί, γιατροί του ΕΣΥ, ιατροδικαστές, διπλωμάτες, δικαστικοί, επιστημονικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί εμπορικού ναυτικού, ιερείς, μουσικοί κλπ θα έχουν ετήσιες απώλειες περίπου 200 ευρώ που θα φτάσουν στη διετία ως τα 400 ευρώ.
Την ίδια ώρα και με αλλαγές της τελευταίας στιγμής:
Ο φόρος μπύρας πάει από τα 2,6 ευρώ στα 5 ευρώ από 1η Ιουνίου 2016. και όχι από 1η Ιανουαρίου του 2018.
Επιβάλλεται νέο τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας 5% από 1η Ιανουαρίου 2017.
Καταργείται αναδρομικά από 1.1.2016 η απαλλαγή που έχουν βιομηχανίες και βιοτεχνίες από την επιβολή ΕΦΚ φυσικού αερίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε