Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στουρνάρας: Δε περπατώ στο δρόμο μόνος, δε βγαίνω έξω με τους φίλους μου

Στουρνάρας: Δε περπατώ στο δρόμο μόνος, δε βγαίνω έξω με τους φίλους μου

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild μίλησε για τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, για τις θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και για τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στην χώρα μας.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησα για όλα στη συνέντευξη που εδωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild. Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ερώτηση σχετικά το φάκελο με τη σφαίρα που έλαβε στο γραφείο του δήλωσε «Δεν περπατώ μόνος στο δρόμο, δεν κάνω πλέον σπορ, δεν βγαίνω πια έξω με φίλους. Δεν έχω καθόλου χρόνο για όσα με ευχαριστούν».

Όσο για τις υπερβολικές θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός και τη μεγάλη φτώχεια, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια ώστε οι έχοντες να πληρώσουν περισσότερους φόρους από τους φτωχότερους.

Σε ερώτηση μεταξύ άλλων για τις αρνητικές εκθέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ αναφορικά με τους φτωχούς εισπρακτικούς μηχανισμούς της Ελλάδας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως « σαφώς δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία σε επίπεδα υποδομών, μα κάνουμε μια καλή προσπάθεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν στιγματιστεί γιατί δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ενώ ήδη βρίσκονται μερικοί από αυτούς στη φυλακή για φοροαποφυγή».

Ο υπουργός Οικονομικών υποστλήριξε πως η Ελλάδα πλέον είναι σε καλό δρόμο. «Ο προϋπολογισμός μας πληροί τους στόχους. Oι συμμέτοχοι μας στην ευρωζώνη δεν θα πρέπει να έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες. Εμείς θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας. Δεν θα ακούσετε άλλα αρνητικά νέα αυτή τη χρονιά από την Ελλάδα. Η συζήτηση για το Grexit ανήκει στο παρελθόν» συμπλήρωσε.

Όσο για την προβοκατόρικη ερώτηση της εφημερίδας για το αν η χώρα αναγκαστεί να πουλήσει τα νησιά της, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε κάθετος τονίζοντας πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται και πως κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον αστείο. «Επικεντρωνόμαστε μονάχα στις ιδιωτικοποιήσεις κι έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γι’ αυτές… Η Γερμανία είναι καλοδεχούμενη στις αποκρατικοποιήσεις» προσέθεσε.

Τέλος αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλάηματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος λέγοντας πως «το ντόμινο θα επηρεάσει εκτός της Ελλάδος κι όλη την Ευρωζώνη» αν και δηλώνει σίγουρος πως η Κύπρος θα τα καταφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ζήτησαν όλα από τον Γ. Στουρνάρα οι τροϊκανοί με σημαία τους τις απολύσεις στο Δημόσιο – Η ”καυτή πατάτα” πηγαίνει τώρα στον Αντώνη Μανιτάκη

“Κίτρινη κάρτα” από την τρόικα για τη φοροδιαφυγή – Έρχονται κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Bild: Δεν μπορείτε να πληρώσετε τα χρέη σας; Αδειάστε μας την γωνιά!

 

Η Bild έφτιαξε εγγυητική επιστολή με τίτλο: “Κύριε Σαμαρά υπογράψτε εδώ!”

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε