Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή

Στουρνάρας: Δεν έχουμε γίνει Αργεντινή

Μπορεί να μην υπήρξε τελικά κόντρα Σαμαρά-Τσίπρα στη Βουλή καθώς ο Πρωθυπουργός είχε άλλες υποχρεώσεις, όμως και οι κύριο Στουρνάρας και Λαφαζάνης… κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον

Με αφορμή τα αποτελέσματα του ταξιδιού εις την εσπερία του Πρωθυπουργού ξέσπασε κόντρα με τον Π. Λαφαζάνη να κατηγορεί την κυβέρνηση πως αθέτησε κάθε υπόσχεση περί επαναδιαπραγμάτευσης και τον Γ. Στουρνάρα να ανταπαντά καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδείξει τη δική του πολιτική εξόδου απ’ το οικονομικό αδιέξοδο με τη φράση “Ιδού η Ρόδος”

Η κόντρα
Λαφαζάνης:
Λέτε πως βρήκατε κατανόηση και κλίμα εμπιστοσύνης απ’ τους εταίρους. Αφού τα δώσατε όλα χωρίς να ζητήσετε τίποτα! Ένα σας ζητούσαν, δέκα δίνετε. Δώσατε εξετάσεις υποταγής και υπακοής για να πάρετε την υποτιθέμενη εμπιστοσύνη! Και έρχεστε να το εμφανίσετε ως επιτυχία στον ελληνικό λαό; Επιτυχία – ότι θα κόψετε ξανά συντάξεις και μισθούς; Λέγατε πως ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς περικοπή μισθών και συντάξεων και μαθαίνουμε σήμερα, πως πάτε να λεηλατήσετε τις κοινωνικές δαπάνες, μέχρι και τα επιδόματα.
Στουρνάρας:
Ωραίες οι ρητορικές σας κορώνες κύριε Λαφαζάνη και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε έναν δρόμο διαφορετικό. Ποιος θα μας δάνειζε όμως, εκτός από την ευρωζώνη; Έχετε κάποια λύση, κάποια άλλη χώρα που να μας δάνειζε 340 δισ; Χωρίς το πακέτο διάσωσης, θα είχαμε γυρίσει στην εποχή του 1950. Το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει όντως πέσει, αλλά δεν έχουμε γίνει Αργεντινή, δεν έχουμε υποστεί τέτοια καθίζηση. Αν έχετε άλλον τρόπο να μου υποδείξετε, ιδού η Ρόδος!

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε