Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στουρνάρας: Η Κύπρος θα αποφασίσει πόσο θα "κουρέψει" τις καταθέσεις

Στουρνάρας: Η Κύπρος θα αποφασίσει πόσο θα `κουρέψει` τις καταθέσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.03.2013 | 23:20
Πρώτη δημοσίευση: 18.03.2013 | 23:20

"Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει" ανέφερε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά το τέλος του Eurogroup.

"Όσον αφορά εμάς, τόνισα στο Eurogroup ότι είμαστε έτοιμοι να αποκτήσουμε το ενεργητικό και το παθητικό των κυπριακών καταστημάτων στην Ελλάδα. Θέλω να πω ότι τα καταστήματα αυτά θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με την απόφαση των κυπριακών αρχών και εκ περισσού λέω ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικότατά", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Οικονομικών τόνισε κατηγορηματικά ότι "δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τους Έλληνες καταθέτες, είτε έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες, είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. Το ζήτημα των καταθέσεων στην Κύπρο αποτελεί μια μοναδική περίπτωση. Αυτό έχει τονιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

"Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας φόβος για τον Έλληνα καταθέτη", κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κούρεμα μόνο στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ με μεγαλύτερο συντελεστή - Αναστασιάδης: Χαιρετίσματα στη Μέρκελ! Το κούρεμα δεν περνάει

Κλειστές οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα την Τρίτη και την Τετάρτη

Νέες διαβουλεύσεις για τα υποκαταστήματα των 3 Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα

Κόκκινες όλες οι αγορές λόγω Κύπρου!

Πότε θα ανακοινωθεί το ενδιαφέρον των ελληνικών τραπεζών για τις κυπριακές

   Διαδώστε αυτό το άρθρο