Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Στουρνάρας: Κλείστε την αξιολόγηση! Έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα είναι οδυνηρή!

Στουρνάρας: Κλείστε την αξιολόγηση! Έτσι κι αλλιώς η συμφωνία θα είναι οδυνηρή!

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης μόνο κακό κάνει και όχι καλό, λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξή του στο capital.gr.

Ο κ. Στουρνάρας, λέει μεταξύ άλλων ότι δεν είμαστε ακόμα σε αδιέξοδο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στον τοίχο. «Έχουμε ήδη τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα στην οικονομία», λέει ο Γ. Στουρνάρας.

Προειδοποιεί πάντως ότι: «Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας» και ξορκίζει το ενδεχόμενο της ρήξης και της προσφυγής στις κάλπες. «Έχουμε καλύψει το 90% της απόστασης για να τελειώσει το πρόγραμμα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε πισωγύρισμα. Ήδη η Τράπεζα της Ελλάδος αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το ’17 μετά το πολύ κακό 4 τρίμηνο του 2016, ενώ τυχόν περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί, να ξαναρίξει σε ύφεση την ελληνική οικονομία ολόκληρο το 2017. Ήδη η Citi προβλέπει ύφεση όλο το α’ εξάμηνο του ’17, ενώ προς τα κάτω αναθεώρησε την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη και η Barclays».

Και συνεχίζει: «Η συμφωνία ούτως ή άλλως θα είναι οδυνηρή. Θα προβλέπει την μείωση των συντάξεων από το 2018, την μείωση του αφορολόγητου, ενώ οι προσπάθειες για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην οποία είχε ποντάρει πολλά η κυβέρνηση θα μείνει στα χαρτιά. Αυτό που δεν πρέπει επ’ ουδενί να τεθεί σε αμφιβολία, εξηγεί ο Γ. Στουρνάρας, είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε