Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Στουρνάρας: Σε δυο φάσεις το φορολογικό

Στουρνάρας: Σε δυο φάσεις το φορολογικό

Σε δύο φάσεις θα υλοποιηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση, η πρώτη τώρα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως την Τρίτη στη Βουλή και η δεύτερη έως τον Ιούνιο με νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί στον Άρειο Πάγο.

Για τις αλλαγές στη φορολογία ο υπουργός μιλιώντας στον Real fm, σημειώνει ότι «η φορολογική μεταρρύθμιση θα γίνει σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα για την επόμενη χρονιά και για το 2014. Αυτό είναι ένα μίνι φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί μέχρι 11 Δεκεμβρίου. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα του 2013 θα πρέπει να καταθέσουμε το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Ουδέποτε ελέχθη ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί ένα πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που περιλαμβάνονται στη πρώτη φάση της μεταρρύθμισης ο υπουργός επισημαίνει ότι τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ωφελούνται σημαντικά. «Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση γι’ αυτούς» τονίζει χαρακτηριστικά.

Επίσης, σχετικά με τη νέα επιδοματική πολιτική για τα παιδιά αναφέρει ότι «έως τώρα, ένας που ήταν κάτω από τις 9.000 ευρώ και είχε λιγότερα από τρία παιδιά, δεν έπαιρνε ούτε επίδομα, ούτε ωφελείτο από τη μείωση φόρου. Τώρα, όμως, θα ωφεληθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών την έχει ζητήσει, θα την παραλάβει η Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργού Οικονομικών και θα την παραδώσει –παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα- στο ΣΔΟΕ.

«Θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται, ήδη, και η άλλη με τους Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως. Θα δούμε εάν τα χρήματα που έχουν φύγει αντανακλώνται στις φορολογικές τους δηλώσεις», τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι αλλαγές στο φορολογικό – Μεγάλοι χαμένοι μισθωτοι-συνταξιούχοι με έσοδα πάνω από 25.000 ευρώ – Αυξάνονται τα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι αλλαγές στο φορολογικό – Ευχάριστο σενάριο για τα μπλοκάκια

Τα σενάρια της κυβέρνησης για τη φορολογία αγροτών και χωραφιών

 

Σαρωτικές αλλαγές στο φορολογικό! Αυτοτελής φορολόγηση στα ενοίκια: Μέχρι 12.000 ευρώ ενοίκια 10% φόρος και από 12.001 και πάνω 33%

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε