Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στουρνάρας για εφοριακούς: Αν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία

Στουρνάρας για εφοριακούς: Αν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία

Πλήρη κάλυψη στον υφυπουργό του, Γιώργο Μαυραγάνη για την αντικατάσταση των επικεφαλής των εφοριών, παρείχε σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας, στην συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

O Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την αντικατάσταση των εφοριακών, παρέπεμψε στην χθεσινή ανακοίνωση και πάντως κάλυψε τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη για τους χειρισμούς του, δηλώνοντας πως «αν θέλουμε να σώσουμε το φορολογικό σύστημα πρέπει να υπάρξει αξιοκρατία σε όλες τις εφορίες». «Πιστεύω στην αξιοκρατία» πρόσθεσε, απαντώντας έτσι στις αιχμές που δέχτηκε η Κυβέρνηση ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ πως οι μετακινήσεις των εφοριακών έγιναν με κομματικά κριτήρια.

Επίσης ο Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε, πως όσον αφορά στο χαράτσι, το υπουργείο Οικονομικών έπιασε ήδη το στόχο των εσόδων και μάλιστα αναμένει μέχρι το έτους οι εισπράξεις από το τέλος ακινήτων να ξεπεράσουν το στόχο κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης δήλωσε πως τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα όπως το πετρέλαιο ανήλθαν στα 4,5 δις ευρώ, άρα είναι εντός των στόχων.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια αμέσως μετά τις γιορτές.

Χθες υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα… «γαλάζια» πυρά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «άτολμο» και «ημιτελές» το φορολογικό…. Δήλωσε πως παρουσιάζει «σοβαρά κενά» ως προς τη φορολογική δικαιοσύνη και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να μειώσει το ΦΠΑ προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα, αλλά και να βρει λύσεις για τις δυσλειτουργίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού…

Πάντως η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε ότι αποτελεί «ένα πρώτο βήμα προς την απαραίτητη φορολογική μεταρρύθμιση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής το φορολογικό με αιχμές από Μπακογιάννη

“Πόλεμος” στην κυβέρνηση από το ξήλωμα των εφοριακών

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε