Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Στουρνάρας για τρόικα: Θα τα βρούμε, πάντα υπάρχει λύση

Στουρνάρας για τρόικα: Θα τα βρούμε, πάντα υπάρχει λύση

Η τρόικα έχει θετική διάθεση εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της αυριανής του συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συζήτησαν για τα «αγκάθια» που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Στην αρχή της συνάντησης παρών ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε “πάντα υπάρχει λύση για όλα”. Και επεσήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε απόλυτα λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας είναι προγραμματισμένη για τις 15:00 την Κυριακή και με «καυτά» θέματα ανοιχτά. Αυτές οι εκκρεμότητες τους κράτησαν άλλωστε παραπάνω στην Αθήνα.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να δουν και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η τρόικα, που «βλέπει» καθυστερήσεις σε πολλούς τομείς, εκτιμά πως έχει χαθεί κρίσιμος χρόνος και επιμένει στις απολύσεις στο δημόσιο, στις λιγότερες δόσεις για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία (36 έναντι 60 που θέλει η κυβέρνηση), στη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία με αυστηρό επιτόκιο και με εξαίρεση εκείνους που «ξέχασαν» να πληρώσουν προηγούμενες δόσεις.

Ένα ακόμη αγκάθι είναι η ρύθμιση των δανείων στις τράπεζες. Η διαφωνία αφορά στο ύψος των επιπλέον κεφαλαίων που θα χρειαστούν και το οποίο υπολογίζεται από την τρόικα στα 2-3 δισ. ευρώ. Επίσης, η τρόικα είναι επιφυλακτική και για την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσυνδεθεί το χαράτσι του 2013 από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στις απολύσεις στο δημόσιο η «καυτή πατάτα» βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών αρχηγών. Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με το Mega, θα συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύσκεψη Σαμαρά – Στουρνάρα ενόψει τρόικας

Μήνυμα Σαμαρά στην τρόικα: Δε θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας – Κατά ΣΥΡΙΖΑ: Δε θα απολογηθώ σε συνιστώσες λαϊκισμού

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς βαφτίζει το κρέας, ψάρι

Σαμαράς: Δε με τρομοκρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα επανεξετάσουμε τα μεταλλεία στη Θράκη

“Κίτρινη κάρτα” δείχνει ο Τόμσεν στην κυβέρνηση: “Έχετε μείνει πίσω”

Απολύσεις στο Δημόσιο: Γιατί επιμένει τόσο η τρόικα; Ποιοί έχουν μετρήσει 7.200 επίορκους;

Σκουρλέτης: Κυβέρνηση – τρόικα παίζουν πόκερ με σημαδεμένα χαρτιά

Γυναίκες αποδοκίμασαν Παπούλια και Σαμαρά φωνάζοντας “προδότες” – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η τρόικα στυλώνει τα πόδια για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Με τον Σαμαρά ο Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή ΑΟΖ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε