Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στουρνάρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στουρνάρας μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε το παρών στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κλήθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup για την επόμενη δόση, ωστόσο δεν συζητήθηκε η υπόθεση για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμειευτηρίου.

“Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup την επόμενη Δευτέρα για την επόμενη δόση και μιλήσαμε πολύ περιληπτικά για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που μπορούμε να πάρουμε και για το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη”.

Σε ερώτηση για το αν τέθηκε το θέμα με το νομοσχέδιο του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας για τα σκάφη και για διαφωνίες ετέρων, απάντησε ότι: “Δεν υπάρχει καμια διαφωνια για το τελος πλευσης. Ο φόρος πολυτελείας θα αντικατασταθεί με τέλος πλεύσης”.

Όσο για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και αν έχει κάποια άλλη θέση η Δημοκρατική Αριστερά, επισήμανε: “Όχι δεν μιλήσαμε γι αυτό, εξάλλου δεν έχουμε καταλήξει ακόμα για το Ταχυδρομικό Ταμειευτήριο”.

Ενώ όταν ρωτήθηκε για τη λίστα Λαγκάρντ και αν πιστεύει ότι υπάρχουν νέα δεδομένα στην υπόθεση μετά το υπόμνημα που κατέθεσε ο Γιάννης Διώτης, ξεκάθάρισε ότι δεν γνωρίζει κάτι.

Τέλος, όσον αφορά στο θέμα αύξησης κονδυλίων για τη δημόσια τάξη, είπε:
“Δεν είναι θέμα που το έχουν κουβεντιάσει μαζί μου. Θα το συζητήσουν με τον κύριο Δένδια”.

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγριεμένοι στην σύσκεψη Βενιζέλος και Κουβέλης – Τι θα πουν στον Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε