Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στους 152 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ.Αποστολάκη

Στους 152 οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μ.Αποστολάκη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.11.2011 | 13:37
Πρώτη δημοσίευση: 01.11.2011 | 13:33

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις. Σε μια κίνηση αιφνιδιασμού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται αλλά δεν παραιτείται από βουλευτής.

Tην ανεξαρτητοποίηση της και την αποχώρηση της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, υποστηρίζοντας ότι "είναι κοινός τόπος ότι έχει βαθμιαία επέλθει απονομιμοποίηση της σημερινής πολιτικής τάξης".

Σε δισέλιδη επιστολή της, η κ. Αποστολάκη εκφράζει την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι "είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται οι θεσμοί ως εργαλεία, προκειμένου να επιδιωχθούν σκοπιμότητες".

"Ψήφισα σειρά νομοσχεδίων, γνωρίζοντας ότι δεν εκφράζω τη βούληση των πολιτών που με εξέλεξαν, αξιολογώντας ως πρώτιστο καθήκον μου την αποφυγή της χρεοκοπίας και της επακόλουθης στάσης πληρωμών", αναφέρει η κ. Αποστολάκη και συμπληρώνει: "Τούτη τη στιγμή εκπροσωπώντας ως βουλευτής σύμφωνα με το σύνταγμα το έθνος έχω χρέος να αντισταθώ σε αυτή τη λαθεμένη πολιτική επιλογή που διχάζει, επιχειρώντας ανεπίτρεπτα να υποκαταστήσει τη λαϊκή εντολή και την ίδια στιγμή την βιωσιμότητα της χώρας".

"Οι στιγμές είναι χρήσιμες και οι πολίτες έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται από βουλευτές που εξέλεξαν", δικαιολογεί την απόφαση της να παραμείνει βουλευτής και να μην εγκαταλείψει την βουλευτική της έδρα, ενώ προσθέτει ότι για αυτό το λόγο δεν παραιτείται από την εντολή που της έδωσαν οι συμπολίτες της αλλά ανεξαρτητοποιείται αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Αποστολάκη στην επιστολή της χαρακτηρίζει ανεπιτυχή την διαδικασία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνει ότι "οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δεν επιτυγχάνεται>>, και ότι η <<νομοθετική υπερπαραγωγή αδυνατεί να μετουσιωθεί στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις".

Σημειώνεται ότι η κα Αποστολάκη ήταν μια από τους βουλευτές που δεν χειροκρότησαν χθες το βράδυ την ανακοίνωση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να πάρει ΤΩΡΑ πίσω ο Παπανδρέου τα περί δημοψήφισματος πριν να είναι πολύ αργά
   Διαδώστε αυτό το άρθρο