Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στρώνουν χαλί για τα χειρότερα! Μόσιαλος: “Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δανειστούμε ακριβότερα!”

Στρώνουν χαλί για τα χειρότερα! Μόσιαλος: “Δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δανειστούμε ακριβότερα!”

– Tην ώρα που η χώρα βουλιάζει στην ύφεση η κυβέρνηση εμφανίζεται υπεράνω χρημάτων
– Καμπανάκι από τον Πρόεδρο Αποκρατικοποιήσεων αφού οι εισηγμένες έχουν χάσει την χρηματιστηριακή τους αξία
– H ΔΕΗ έχει πέσει σε νέα χαμηλά αλλά και η διοίκησή της είναι υπεράνω και κάνει ευκολίες πληρωμής στους απεργούς του Ιουνίου

Αβάσταχτη ελαφρότητα φαίνεται να διακρίνει υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, όταν την στιγμή που εκατομμύρια έλληνες ζουν την κρίση στο πετσί τους και βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται, ακούν από επίσημα χείλη οτι δεν είναι και το τέλος του κόσμου αν δανειστούμε ακριβότερα.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε για την επόμενη δόση του δανείου της τρόικας, οτι στόχος είναι να εκταμιευθεί με τους όρους που έχουν συμφωνηθεί με το νέο δάνειο.

Πρόσθεσε όμως: «Έχουμε 3,5% επιτόκιο με το νέο δάνειο, αντί για 4,5%, και πληρώνουμε μόνο τόκους και όχι κεφάλαια για 10 χρόνια. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, εάν δεν συμβεί αυτό, γιατί η Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη μέχρι του χρόνου, με βάση την προηγούμενη δανειακή υποχρέωση. Αλλά θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και γι αυτό και ο κ. Βενιζέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στις διεθνείς διεργασίες, έτσι ώστε να επισπευσθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε άλλες χώρες και να έχουμε την πρώτη δόση με τις νέες δανειακές συμβάσεις».

Για τις αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών μπορεί να γίνουν είπε όχι μόνον με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία, απαντώντας και στον δημόσιο προβληματισμό του προέδρου του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Γ. Κουκιάδη, λόγω της πτώσης των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Πως το φαντάστηκε; Λίγο εξωπραγματικά. Λίγο βλέποντας και κάνοντας….

«Θα δούμε τις εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν και οι πωλήσεις δεν γίνονται πάντοτε με βάση τη χρηματιστηριακή αξία. Μπορεί να είναι ευρύτερες οι συμφωνίες των αποκρατικοποιήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιούνται και διαφορετικά εναλλακτικά μοντέλα. Μπορεί να πάρεις υπόψη και τη μελλοντική χρηματιστηριακή αξία και να ζητήσεις στο μέλλον μέρος της χρηματιστηριακής αξίας μιας εταιρείας, που αποκρατικοποιείται», είπε ο κ. Μόσιαλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ύφεση χωρίς τέλος για την ελληνική οικονομία

Πόση κοροϊδία πιά; Η ΔΕΗ αποφάσισε να κρατάει με δόσεις(!) από τους μισθούς την απεργία που γονάτισε την οικονομία!
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε