Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σχολή Καμμένου: Βούτσης και Καματερός συμφωνούν για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά

Σχολή Καμμένου: Βούτσης και Καματερός συμφωνούν για την αντισυνταγματικότητα του ΦΠΑ στα νησιά

– Πληθαίνουν εκείνοι που τάσσονται στο πλευρό του Πάνου Καμμένου για την αντισυνταγματικότητα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά
– Βούτσης: «Δεν θα το έλεγα όπως ο Πάνος ο Καμμένος, αλλά είναι προβληματικό. Είναι στα όρια»
– Καματερός: «Συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με το ΦΠΑ στα νησιά»

Την συμφωνία του με τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, περί αντισυνταγματικότητας της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, εξέφρασε από τη Βουλή και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός. Νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης είχε πει – πιο μαλακά μεν – ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι στα όρια της αντισυνταγματικότητας.

«Παρότι διαφώνησα μαζί του (Πάνο Καμμένο) για το θέμα Μουζάλα, συμφωνώ απόλυτα ότι είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε με το ΦΠΑ στα νησιά» ανέφερε ο βιουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση σχετική επίκαιρη ερώτηση αυξάνοντας τις φιλοκυβερνητικές «φωνές» που αντιδρούν στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Απαντώντας του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είπε πως «οι πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση ήταν να ψηφιστούν ακόμη πιο σκληρά μέτρα» και «ήμασταν υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να περάσουμε το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά καθώς δεσμευόμασταν από τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρης Κρεμαστινός ανέφερε πως «ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο ψήφισε το νόμο αλλά τάχθηκε και υπέρ της συνταγματικότητάς του στην Βουλή και τώρα μετά την ψήφιση βγαίνει μας λέει ότι αυτό ήταν εγκληματικό και αντισυνταγματικό»! Απαντώντας του ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης δεν θέλησε να σχολιάσει δηλώσεις άλλων υπουργών (…) ωστόσο ανέφερε ότι ως υπουργείο «επεξεργαζόμαστε λύσεις για να βοηθήσουμε ειδικά τα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και του Βορείου Αιγαίου σε θέματα φορολογίας».

Νωρίτερα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Νίκος Βούτσης είπε: «Δεν θα το έλεγα όπως ο Πάνος ο Καμμένος, αλλά είναι προβληματικό. Είναι στα όρια», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι οι νησιωτικές περιοχές παντού είναι σε ειδικό καθεστώς και είπε ότι «το καλοκαίρι μας είχε συνταράξει η επιμονή για να ανέβει ειδικά ο ΦΠΑ στα νησιά». Και εξήγησε ότι αυτό γινόταν προφανώς για λόγους ανταγωνισμού από κάποιους που δεν ήθελαν η Ελλάδα να έχει ειδικό καθεστώς.

Για την ιστορία να πούμε ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν τώρα για την αντισυνταγματικότητα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, την ψήφισαν….

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε