Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σχόλιο πικρό: Γιατί ο Παπανδρέου έβαλε τον Πετσάλνικο πρόεδρο της Βουλής

Σχόλιο πικρό: Γιατί ο Παπανδρέου έβαλε τον Πετσάλνικο πρόεδρο της Βουλής

Ο πρωθυπουργός έχει, το ξέρουμε από παλιά, πολύ ιδιαίτερους τρόπους στο να παραδειγματίζει και να τιμωρεί.

Τρόποι που είναι μέρος μιας άλλης κουλτούρας φιλεύσπλαχνης επιείκειας με δόση σωτηριολογίας, κληρονομιά και επίδραση από την πλευρά της Αμερικής.

Η τοποθέτηση του κου Πετσάλνικου στο θεσμικό ρόλο, 3ο στην πολιτειακή ιεραρχία της χώρας, του προέδρου της Βουλής έχει αναμφισβήτητα τιμωρητικό χαρακτήρα, για τους πολίτες σίγουρα και ενδεχομένως για τους βουλευτές.

Ο εν λόγω Πετσάλνικος προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αισθητική μας.
Ότι το πλέον παλαιοκομματικό, χαζοπονηρό, απλουστευτικού λαϊκισμού επιχείρημα εξακοντισθεί στον δημόσιο λόγο τον έχει δημιουργό ή αρωγό.

Θυμίζω τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής και τις απαντήσεις του πως υπάρχουν κι άλλοι που …παίρνουν περισσότερα. Δηλαδή τι σε νοιάζει που κλέβω αν άλλοι κλέβουν πιο πολύ.

Θυμίζω την πρόσληψη των επί Σιούφα εγκριθέντων υπαλλήλων λες και δεν θα μπορούσε νομοθετικά να το αναστείλει. Φοβήθηκε να ομολογήσει την πράξη του και τάρριξε στον προηγούμενο με γενναία, παλικαρίσια δήλωση.

Θυμίζω πως η Βουλή έχει τηλεοπτικό σταθμό μηδενικής τηλεθέασης με προυπολογισμό, υπαλλήλους, ταινίες και πρόγραμμα. Και ραδιοφωνικό σταθμό που δεν λειτουργεί αλλά πληρώνει υπαλλήλους και τα συμπαραμαρτούντα.

Προκλητική αναίδεια στο χειμαζόμενο κόσμο της εργασίας; Βεβαίως , αντάξια του νόμου περί ασυλίας βουλευτών και υπουργών. Ίδια νοοτροπία. Θρασύτητα, σαν την χθεσινή του Μαντέλη γιατί η ατιμωρησία είναι εξασφαλισμένη!

Θυμίζω το χθεσινό τελευταίο.. Τα έβαλε με τον Υπουργό Εσωτερικών γιατί ο Καλλικράτης δεν κάνει εκπτώσεις στην Καστοριά, όπου εκλέγεται ο πρόεδρος. Για ξεκάρφωμα, κουτοπόνηρα και χαζά, έβαλε και δεύτερο δήμο, στη Δράμα το Δοξάτο.

Ποιος Μαυρογιαλούρος δεν θα τον θαύμαζε. Ταλέντο ο πρόεδρος!

Ο πρωθυπουργός τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στο Υπουργείο Παιδείας. Φαίνεται πως τον γνωρίζει πολύ καλά.
Τον πρότεινε για πρόεδρο για να μας θυμίζει καθημερινά από τι πρέπει να γλυτώσουμε οριστικά στον πολιτικό μας βίο, και στην κοινοβουλευτική μας νοοτροπία.
Όσο δεν αλλάζουμε θα μας τιμωρεί με την παρουσία του.
Κι όσο οι βουλευτές δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές των καιρών θα τον έχουν πρόεδρο.

Μόνοι ευτυχισμένοι οι 16μισθοι υπάλληλοι της Βουλής.

Οι πολίτες ντρέπονται και ελπίζω οι βουλευτές να δείξουν αξιοπρέπεια, εγκαλώντας τον συστηματικά.
Ίσως τότε ο πρωθυπουργός συγκινηθεί από το μαρτύριο και του προτείνει την υποψηφιότητα του αγαπημένου δήμου του της Καστοριάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε