Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγχαρητήρια Μέρκελ και Γιούνκερ στον Τσίπρα για τη νίκη στις εκλογές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν για την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ελληνική κυβέρνηση, ενώ στην σύντομη συζήτηση που είχαν, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα των προσφυγικών ροών, ενόψει και της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Τετάρτης.

Ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση: «Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ τηλεφωνήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη στις χθεσινές ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Η Καγκελάριος και ο Αλέξης Τσίπρας, με αυτή την ευκαιρία, αντάλλαξαν ήδη απόψεις και για την επικείμενη έκτακτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (23.9) και συμφώνησαν μια στενή συνεργασία για τα ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εκεί καθώς και για τα περαιτέρω διμερή και ευρωπαϊκής πολιτικής θέματα».

Ο Αλέξης Τσίπρας, δέχτηκε επίσης συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τόσο με την Α. Μέρκελ, όσο και με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε να έχει εκτενέστερες συναντήσεις, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκαλείται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε