Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Συλλυπητήρια Ελλήνων πολιτικών στον αιγυπτιακό λαό για το νέο μακελειό

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Κόπτες προσκυνητές στην μονή του Αγίου Σαμουήλ στην Αίγυπτο, ο πρέσβης της Ελλάδος στο Κάϊρο, Μιχάλης Διάμεσης, μετέφερε προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των δεκάδων τραυματιών.

Την πολύνεκρη «τρομοκρατική επίθεση» καταδικάζει απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή της Ελλάδας στον λαό της Αιγύπτου και την κυβέρνησή του, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

«Η τρομοκρατία έδειξε για ακόμη μια φορά το αποκρουστικό και μισαλλόδοξο πρόσωπό της με τη νέα πολύνεκρη επίθεση εναντίον Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, ανάμεσά τους και παιδιά. Δυστυχώς, για τους τρομοκράτες η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, είτε χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως πρόσχημα, είτε όχι» δήλωσε για τη νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον Χριστιανών στην Αίγυπτο, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ειδεχθή και βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση και εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας. Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον αιγυπτιακό λαό» καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου.
 
“23 ψυχές χάθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο. Είμαστε πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία με θύματα αθώους πολίτες”, έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ό,τι πιο σκοτεινό οπλίζει το χέρι δολοφόνων στην Αίγυπτο και λίγες ημέρες πριν στη Μ.Βρετανία: Το μίσος. Το Ποτάμι εκφράζει την οδύνη του και την συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων. Τέτοιας αγριότητας δολοφονίες πλήττουν όχι μόνο τη χριστιανική κοινότητα στην οποία ανήκουν τα θύματα, αλλά το σύνολο του αιγυπτιακού λαού. Αυτό που προσπαθούν να καταστρέψουν οι τρομοκράτες είναι τις βαθύτερες αξίες των λαών μας, την οικονομική ανασυγκρότησή μας και την ασφάλειά μας. Δεν θα τα καταφέρουν”, αναφέρει το Ποτάμι.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η Ένωση Κεντρώων την πολύνεκρη επίθεση. Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «είναι πλέον πρώτιστη ανάγκη η στενή και μελετημένη συνεργασία μεταξύ κρατών και διεθνούς κοινότητας και ο συντονισμός των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
«Είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι ο χριστιανισμός διώκεται και απειλείται με εξαφάνιση στην αρχαία κοιτίδα του, τη Μέση Ανατολή. Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να συμπαρασταθεί στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, καταβάλλοντας εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια βοήθειας», προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε