Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Συλλυπητήρια από τον Γ. Παπανδρέου για την τραγωδία στην Κύπρο

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συλλυπητήρια επιστολή στην οποία εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων προς τις οικογένειες των θυμάτων στην ναυτική βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”, απέστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στην επιστολή του ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει τις υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας “για την διάσωση τυχόν εγκλωβισμένων, για την περίθαλψη τραυματιών ή και για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετικό με το συμβάν”, με όποιο τρόπο η κυπριακή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο.

“Η Μεγαλόνησος έχει τις δυνάμεις, την ικανότητα και τη θέληση να ξεπεράσει τις συνέπειες της καταστροφής”, αναφέρει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι “σε αυτό το έργο θα μας βρείτε αμέριστους συμπαραστάτες, τόσο για να ξεπεραστούν οι συνέπειες, όσο και στις προσπάθειες επούλωσης των πληγών που άνοιξαν τόσο τραγικά και απρόσμενα σήμερα το πρωί”.

Τη βαθύτατη οδύνη του για την αναπάντεχη απώλεια της ζωής πλείστων συνανθρώπων μας εκφράζει και ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, σε συλλυπητήρια επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκη Ομήρου.

“Η τραγωδία, που είχε επιπλέον τραυματίες και υλικές ζημιές, αποτελεί ένα ακόμη βαρύ πλήγμα σε σειρά καταστροφών της χώρας”, αναφέρει ο κ. Πετσάλνικος, προσθέτοντας ότι “η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας ολόψυχα στο βαρύ πένθος του Κυπριακού λαού, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του Ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνικό πένθος στην Κύπρο – Διαμελισμένα πτώματα μεταξύ των 12 νεκρών – Τεράστιο ζήτημα ευθυνών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε