Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν θεσμοί και Κατρούγκαλος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διερευνητική όσο και άκαρπη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρώτη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των επικεφαλής των θεσμών, για τα εργασιακά.

Στη συνάντηση της Κυριακής, οι εκπρόσωποι των εταίρων επιχειρηματολόγησαν υπέρ των εργασιακών αλλαγών που εισήγαγαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπίστηκε το λεγόμενο “ευρωπαϊκό κεκτημένο”.

Ο Έλληνας υπουργός, επεδίωξε να αφήσει εκτός συζήτησης τα θέματα για τα οποία υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις ελληνικές ή κοινοτικές όπως το θέμα της διαιτησίας, εκείνο των ομαδικών απολύσεων αλλά και για τον υποκατώτατο μισθό των νέων.

Από την πλευρά τους οι “θεσμοί” υποστήριξαν πως το προηγούμενο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων ήταν “στρεβλό” και πως καταδίκασε την ελληνική οικονομία σε χαμηλή παραγωγικότητα.

“Ακραίες” φέρεται να χαρακτήρισε τις θέσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τα δημοσιονομικά μεγέθη θα βρεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και από ελληνικής πλευρά θα μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια (12.00 – 13.00) θα συζητηθούν θέματα της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του κ. Χουλιαράκη και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε