Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σύμφωνο συμβίωσης: Παραλήρημα Λαγού στη Βουλή

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Για μέρα ντροπής και για νομοθετήματα που είναι ενάντια στη φύση και τη λογική έκανε λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατά την ομιλία – παραλήρημα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν έλειψε η ένταση με τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Έκανε δε και… παράπονα, πως δεν του επιτρέπεται ο αντίλογος. «Αν εμείς διαφωνήσουμε σήμερα και πούμε ότι αυτό που γίνεται είναι ντροπή και αίσχος για την πατρίδα μας, θα είμαστε οι ρατσιστές, οι φασίστες. Πρέπει μόνο να συμφωνούμε σύμφωνα με τη Δημοκρατία που έχετε φτιάξει εσείς».

Και για να αποδείξει ότι δεν είναι ρατσιστής, είπε: «Έφεραν νομοσχέδιο για την ιθαγένεια για όποιον μπαίνει μέσα και γίνεται Έλληνας. Βλέπουμε ότι δίνεται το δικαίωμα να υπάρχουν γάμοι ομόφυλων ζευγαριών και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό, αντί να είναι κάτι κατάπτυστο». Και συνέχισε αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους: «Έχουν το δικαίωμά τους να είναι σπίτι τους, μόνοι τους, να κάνουν ό,τι νομίζουν όχι όμως να βγαίνουν να το διατυμπανίζουν».

Υποσχέθηκε ότι η Χρυσή Αυγή θα το πολεμήσει αυτό (και το ενδεχόμενο της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια) με όλες της τις δυνάμεις και… απείλησε πως «όταν της δοθεί η δυνατότητα, αυτά θα πάψουν να υπάρχουν».

Άκρως προκλητικός και ειρωνικός, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρώτησε την κυβέρνηση γιατί δίνει νομική υπεροχή στη συμβίωση μεταξύ δυο ατόμων χωρίς σύμφωνο συμβίωσης και «δεν δίνεται και σε παραπάνω, σε πέντε, σε επτά; Ωραίο δεν είναι και αυτό; Γιατί τους βάζετε διλήμματα;».

Αναφερόμενος σε άρθρο του νομοσχεδίου σύμφωνα με το οποίο οι προϋποθέσεις σύναψης και λύσης των συμφώνων συμβίωσης διέπονται από το δίκαιο του τόπου όπου καταρτίστηκαν, ο Γιάννης Λαγός συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο: «Αν μας έρθει κάποιος ο οποίος έχει παντρευτεί ένα επτάχρονο κοριτσάκι, αυτό θα γίνει δεκτό στην Ελλάδα; Αν έρθει ένας από τη Γερμανία, την Ολλανδία, από το Πακιστάν που αγαπάνε τις κατσίκες τους και τα ζώα τους; Τους κτηνοβάτες, θα το δεχτείτε κι αυτό;».

Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Βασιλικής Κατριβάνου, της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε την παρέμβαση του προεδρεύοντα Τάσου Κουράκη (σ.σ. στο 05:00 του video), με τον βουλευτή της Χρυσή Αυγή να ζητά «δημοκρατικά μπορώ να συνεχίσω κ. πρόεδρε. Δημοκρατικά είμαστε εδώ και λέμε την άποψη μας. Κα Κατριβάνου αν δεν σας αρέσει, πρόβλημά σας».

Η επόμενη ένταση σημειώθηκε όταν ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε στο Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού. Κατηγόρησε τα μέλη του Συμβουλίου πως «δεν θέλει να ακούει τη λέξη εθνικό» και μίλησε για κάποιους που είναι «ενάντια στο έθνος και την πατρίδα και θα αποφασίσουν τι θα είναι σωστό να ακούγεται και τι δεν είναι σωστό. Έρχονται να λογοκρίνουν όσους έχουν αντίθεση άποψη». Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ότι δεν σέβεται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και είναι εμπαθής, γιατί καταργεί τα συσσίτια μόνο για Έλληνες, τα οποία κάνει η Χρυσή Αυγή.

Και στο στόχαστρό του μπήκε η ΕΡΤ, που έκανε ραδιομαραθώνιο αγάπης μόνο για προσφυγόπουλα, τονίζοντας πως αυτό είναι ρατσιστικό! Όλα αυτά υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φυσικά… «Για εμάς είναι υπερηφάνεια που σας αναγκάζουμε και δείχνετε σε όλο τον κόσμο πόσο προκατειλημμένοι είστε και πόσο μισείτε αυτό που λέγεται Ελλάδα και ελληνικό έθνος».

Και εκεί (στο 08:57 του video) βουλευτής από την αίθουσα του φώναξε: «Ποιος σου είπε ότι μισούμε», με τον Γιάννη Λαγό να του απαντά και να ουρλιάζει «γιατί δεν έχω δικαίωμα να μοιράζω στους Έλληνες, αυτό πες μου μόνο». Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης που εξερράγη από τα όσα έλεγε ο Γιάννης Λαγός είχε σηκωθεί όρθιος (είχε και έντονο διάλογο με τον Ηλία Παναγιώταρο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi) και φώναζε και χρειάστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς να τον πλησιάσει για να τον ηρεμήσει!

«Αν είσαι τόσο Έλληνας όσο λες, μην το ψηφίσει αυτό» είπε ο Λαγός απευθυνόμενος στον βουλευτή που αντέδρασε, με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά να εντάσσεται στον… καυγά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε