Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συμπεράσματα

Συμπεράσματα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.11.2009 | 18:21
Πρώτη δημοσίευση: 17.11.2009 | 16:47

Η δημοσκόπηση  της Alco για το NewsIt, δεν αποτυπώνει κάποια μείζονος σημασία μεταβολή σε σχέση...

με την εικόνα που κατέγραψε το σύνολο των δημοσκοπήσεων της Κυριακής.   

Όπως φαίνεται, τουλάχιστον τις πρώτες 24 ώρες μια και η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε «εν θερμώ», η απόφαση του Άρη Σπηλιωτόπουλου να στηρίξει τη Ντόρα Μπακογιάννη μείωσε ελαφρώς τη διαφορά, δεν ανέτρεψε όμως το σαφές προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά.   

Το προβάδισμα αυτό, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν, είναι ασφαλώς σημαντικό, δεν προεξοφλεί όμως το εκλογικό αποτέλεσμα.    

Και γιατί  απομένουν 12 ημέρες έως την εκλογή, αλλά και γιατί πολλά θα κριθούν από το ποιοι και πόσοι ψηφοφόροι  της ΝΔ θα πάρουν τελικά μέρος στην εκλογική διαδικασία. Η ικανότητα του οργανωτικού μηχανισμού  κάθε υποψηφίου να φέρει ψηφοφόρους στις κάλπες, αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.  

Πιο κρίσιμη όμως παράμετρος, είναι αυτή που διαφαίνεται πίσω από τα ποσοστά όλων των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Το ότι, δηλαδή, η υπόθεση της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ δεν είναι τόσο θέμα επηρεασμού από τη θέση που παίρνουν βουλευτές, ακόμη και οι πιο προβεβλημένοι, όσο μιας δυναμικής που αναπτύσσεται στη βάση, ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματος. Είναι η δυναμική αυτή που άλλαξε τα δεδομένα σε σχέση με τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου, είναι η δυναμική αυτή που ανέτρεψε τα δημοσκοπικά δεδομένα των πρώτων εβδομάδων, είναι η δυναμική αυτή της οποίας η συνέχεια ή η αντιστροφή θα κρίνει το ποιος τελικά θα εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.     
 
Κώστας Παναγόπουλος
Διευθύνων Σύμβουλος της Alco


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook