Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Συμβούλιο Αρχηγών για απλή ενημέρωση! Τσίπρας: Είναι βήμα διαλόγου – Πλακιωτάκης: Άργησες – Γεννηματά: Δεν συζητάω ασφαλιστικό

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Το Σάββατο στις 12:00 το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
– Από τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τα τηλεφωνήματα ο Αλέξης Τσίπρας.
– Δεν σημαίνει ότι ζητάω αυτομάτως συναίνεση είπε ο πρωθυπουργός στον Γ. Πλακιωτάκη.
– Έντονος διάλογος του πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά που έθεσε… προαπαιτούμενα!
– Μίλησε και με τον Βασίλη Λεβέντη ο οποίος θα παραστεί αύριο για πρώτη φορά σε συμβούλιο αρχηγών
– Επίσημο όχι από τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Μια ωραία… ατμόσφαιρα είμαστε! Μετά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέπεμψε τον πρωθυπουργό σε απευθείας τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να τους ενημερώσει για την ατζέντα της συνάντησης.

Με το ΚΚΕ να δηλώνει από την πρώτη στιγμή που δεν πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο στο προεδρικό μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις επαφές του από τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Στην τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως τον προσκαλεί στη συνάντηση, η οποία θα είναι για απλή ενημέρωση, σημειώνοντας πως αυτό δεν σημαίνει πως αυτομάτως δεν ζητάει συναίνεση αλλά είναι ένα βήμα διαλόγου.

Η απάντηση του Γιάννη Πλακιωτάκη στον κ. Τσίπρα ήταν πως θα παραβρεθεί στη συνάντηση αλλά ο πρωθυπουργός… άργησε να συγκαλέσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι «θα ακούσω τι έχεις να πεις και μετά θα ενημερώσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Έντονος ήταν ο διάλογος που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. Μάλιστα, η κα Γεννηματά φέρεται να έθεσε και… προαπαιτούμενα, διαμηνύοντας στον κ. Τσίπρα ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το Ασφαλιστικό. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να συζητήσει εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό.

Μετά την Φώφη Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΄Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο κ. Λεβέντης ανταποκρίθηκε θετικά.

Τηλεφωνική επικοινωνία έγινε για τυπικούς λόγους και με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο κ. Κουτσούμπας απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε