Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός για τα Ταμεία – Λοβέρδος: “Έχουμε προβλήματα, έχουμε και μαξιλάρια”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στη σκιά της απόφασης Λοβέρδου να καταργήσει δια νόμου αυξήσεις εκτός του μνημονίου και ενόψει της επίσκεψης της τρόικας, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με την ηγεσία του υπ. Εργασίας. Στο επίκεντρο οι “τρύπες” των Ταμείων.

Τα ασφαλιστικά Ταμεία βρίσκονται στο “κόκκινο” και οι δυο υπουργοί, παρουσία και του υφυπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη συζήτησαν για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών Ταμείων. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο το θέμα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν προβλήματα. Εξαίρεση ο ΟΑΕΕ.

Με τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως με τον κ. Παπακωνταντίνου έκαναν προβολή έως τον Δεκέμβριο της πορείας των ασφαλιστικών ταμείων.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει το β΄ εξάμηνο του έτους, καθώς τα ταμεία έχουν ήδη λάβει σημαντικό μέρος της επιχορήγησης από τον προϋπολογισμό, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι “η πορεία είναι καλή, έχουμε όμως και προβλήματα, έχουμε όμως και τα μαξιλάρια μας”.

Σημειώνεται πως από τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού ήδη διαπιστώνονται ανακατανομές κονδυλίων αναλόγως της οικονομικής κατάστασης και των αναγκών που αντιμετωπίζει κάθε Ταμείο. Για παράδειγμα, σημειώνεται αύξηση του ποσού για τον ΟΑΕΕ, ενώ μειώνεται το ποσό για ΙΚΑ και ΕΚΑΣ.

Διαβάστε επίσης
Ο Λοβέρδος καταργεί με νόμο οτι είναι εκτός μνημονίου!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε