Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνάντηση Α. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας

Σε βάθος ανάλυση όλων των διμερών θεμάτων έκαναν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Γουέν Τζιαμπάο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν διάρκειας, περίπου 45 λεπτών.

Ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Κίνας, γιατί όπως είπε, την ώρα που η χώρα μας περνά δυσκολίες, η Κίνα έρχεται αρωγός με επενδύσεις και με την αγορά ομολόγων. Αποδέχθηκε επίσης την πρόσκληση του κ. Τζιαμπάο, να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κίνα και σημείωσε, ότι όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση μπόρεσε και ανέπτυξε τους δεσμούς εμπιστοσύνης με την κυβέρνηση της Κίνας. Απαντώντας στον Κινέζο πρωθυπουργό είπε ακόμη, ότι οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης των δυο λαών είναι πολύ βαθιές. Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε μια ρήση του Κομφούκιου ότι το σημαντικό δεν είναι να μην πέφτεις ποτέ, αλλά κάθε φορά να ξανασηκώνεσαι.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας κάλεσε τον κ. Σαμαρά να επισκεφθεί το Πεκίνο και ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο φίλο της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είπε ακόμη, ότι όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα διαθέτουν τη βούληση για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν στη συνάντηση οι κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε