Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση Δρούτσα με Μπαν Κι Μουν

Συνάντηση Δρούτσα με Μπαν Κι Μουν
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.02.2010 | 00:05
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2010 | 08:45

Η συνάντηση ανάμεσα στους δύο άνδρες διήρκησε 40 λεπτά.

Το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τις κλιματικές αλλαγές και το πρόβλημα της πειρατείας, μιας και η Ελλάδα έχει την προεδρία της αρμόδιας Επιτροπής, καθώς και άλλα ζητήματα, όπως την κατάσταση στο Αφγανιστάν, συζήτησε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν, στην έδρα του ΟΗΕ.

Μετά την 40λεπτη συνάντησή του με τον επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, ο κ. Δρούτσας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πέρα από τα μεγάλη διεθνή θέματα, όπως και το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, εστιάσαμε την προσοχή μας στα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως: τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ιδιαίτερα μετά το πρόσφατο ταξίδι του Γ.Γ. στην Κύπρο, ενημερώνοντάς με για τα αποτελέσματα αυτή της επίσκεψης, καθώς και για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Ενημέρωσα το Γ.Γ., για άλλη μια φορά, για τις ελληνικές θέσεις και του εξέφρασα τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλει στην επίλυση αυτού του θέματος (της ονομασίας), περιμένοντας βεβαίως την πλευρά των Σκοπίων να ανταποκριθεί με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ. Η ελληνική κόκκινη γραμμή είναι γνωστή σε όλους».   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook