Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνάντηση Δρούτσα-γ.γ. ΟΗΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης το κυπριακό, ενόψει και της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο Μπαν Κι Μουν.

Διμερή συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με τον Μπαν Κι Μουν να έχουν μία νέα διμερή συνάντηση στην Ν. Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Δρούτσας συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά από αίτημα του δεύτερου.

Στη συνάντηση έγινε μια σύντομη ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και του ζητήματος της ονομασίας. Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ παρουσίασε την πρόταση του για αναβάθμιση των διπλωματικών αποστολών των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές υπογραφήs συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας.

Αντίθετα ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε ότι η πρόταση για αναβάθμιση των διπλωματικών αποστολών δεν συμβαδίζει με την αρνητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας που καλλιεργείται στα Σκόπια και επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο χωρών. Έτσι αρκέστηκε να απαντήσει ότι η Ελλάδα θα εξετάσει θετικά ένα τέτοιο βήμα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το βράδυ ο κ. Δρούτσας αναμένεται να έχει δείπνο εργασίας με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε