Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου με τον Αλβανό ομόλογο του

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την πεποίθηση πως η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει «την αρχή μιας στενής και συνεχούς συνεργασίας», εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Νίκος Παρασκευόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του Ίλι Μανιάνι, σήμερα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Οι χώρες μας είναι γειτονικές, αρκετοί Έλληνες ζουν στην Αλβανία και πολλοί Αλβανοί ζουν στην Ελλάδα, η συνεργασία για την υποβοήθηση των σχέσεων των πολιτών είναι αναγκαία», δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος. Ο ίδιος υπογράμμισε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, για την ανάπτυξη των διμερών δεσμών, πέρα από την προοπτική ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε..
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνθήκες διαβίωσης των Αλβανών κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Στη χώρα μας θέλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα από υπηκοότητα ή καταγωγή, με τον ίδιο τρόπο. Οι συνθήκες ζωής στις ελληνικές φυλακές βελτιώνονται για όλους, επομένως και για τους Αλβανούς κρατούμενους. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την ελληνική κυβέρνηση, όπως η αποσυμφόρηση των φυλακών και η δημιουργία δομών απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Είμαστε σε πολύ καλύτερο στάδιο αυτή τη στιγμή και συνεχίζουμε να προσπαθούμε».
Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας σε δικαστικό και σωφρονιστικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων το διακρατικό πρόγραμμα NESTOR για την ενεργειακή αναβάθμιση των Καταστημάτων Κράτησης των δύο χωρών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε