Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: “Τράβηξε αυτιά” ο Τσίπρας με φόντο τον ανασχηματισμό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν πανομοιότυπο με οποιοδήποτε άλλο εντός Βουλής, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει την… τιμητική της.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας, φύλαγε και ένα “βέλος” για τους εσωκομματικούς του επικριτές. Λέει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην ομιλία του: “Αν αυτό είναι το σχέδιό μας, αν το συνομολογούμε παρά τις εύλογες κριτικές, τις αμφισβητήσεις και τις αγωνίες, για να το υπηρετήσουμε πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε. Όλοι! Στη ζωή και στην πολιτική δεν μπορείς να μην παίρνεις ρίσκα και κρίσιμες αποφάσεις. Και η στιγμή της απόφασης είναι πάντοτε μια βουτιά στην άβυσσο της αβεβαιότητας. Όπως είπε χθες και ο Ευκλείδης ποτέ στη ζωή δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.”

Η αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί αρχικά να προκαλεί απορία, όμως η επίκληση της φράσης του υπουργού Οικονομικών και άτυπως επικεφαλής της ομάδας των “53+” δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Το “καρφί” στρέφεται ξεκάθαρα σε όσους απαιτούν ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί την πατρότητα του προγράμματος που υπέγραψε πέρσι το καλοκαίρι.

Το δεύτερο όμως “βέλος” ψάχνει υποψήφιο… θύμα. Μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε μπορεί να γνωρίζει σε ποιον απευθυνόταν εκείνο το “… και λιγότερες φιλοδοξίες, δεν βλάπτει”. Ποιος είναι αυτός με τις υπέρμετρες φιλοδοξίες όμως; Ούτε το διευκρίνισε, ούτε περίμενε κανείς να το κάνει. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, από το βήμα του Συνεδρίου υπερασπίστηκαν σθεναρά τους υπουργούς Παιδείας Φίλη, Ενέργειας Σκουρλέτη και Υγείας Ξανθό. Κρατήστε ακόμη το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης αποθεώθηκε μετά το τέλος της ομιλίας του από τους συνέδρους.

Η ώρα πάντως του ανασχηματισμού φτάνει, καθώς όπως είπε “πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση”. Το κόμμα με την ψηφοφορία της Κυριακής, ανασχηματίζει την Κεντρική του Επιτροπή και σειρά παίρνει η κυβέρνηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε