Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνέχεια στην κόντρα με τον Καμμένο δίνει η Ντόρα για την ονομασία των Σκοπίων

Συνέχεια στην κόντρα με τον Καμμένο δίνει η Ντόρα για την ονομασία των Σκοπίων

Συνέχεια στην χθεσινή «κόντρα» στην Ολομέλεια της Βουλής που προέκυψε για την αποδεκτή ονομασία των Σκοπίων μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου και της Ντόρα Μπακογιάννη, δίνει με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά η βουλευτής της ΝΔ. 

Στην ερώτηση που υπογράφει πρώτη η Ντόρα Μπακογιάννη και συνυπογράφουν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και ο «γαλάζιος» βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης, ζητούν μετά τις κατά καιρούς αντικρουόμενες απόψεις υπουργών της κυβέρνησης  και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να αποσαφηνίσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τη θέση της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Χαρακτηριστικά επισημάνουν πως τη χθεσινή αναφορά στη Βουλή του Πάνου Καμμένου, σχετικά με την αποδεκτή ονομασία των Σκοπίων, σημειώνοντας πως ο ίδιος «κατέστησε σαφές ότι η εθνική γραμμή, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Συμβούλιο των πολιτικών Αρχηγών τον Απρίλιο του 1993, δεν έχει αλλάξει» Παράλληλα όμως, σημειώνουν στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ότι «εσείς, αντίθετα, έχετε επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ελλάδα έχει προβεί σε σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή (π.χ άτυπη σύσκεψη των ΥΠ.ΕΞ. της Ε.Ε., Ρίγα, Μάρτιος 2015)». Επίσης, «αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων νυν βουλευτές και υπουργοί, έχουν κατά καιρούς εκφράσει την άποψη υπέρ της διατήρησης της σημερινής συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή «Μακεδονία»( π.χ., άρθρο –διακήρυξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο « Όχι στον εθνικισμό και τις συναινέσεις που τον συντηρούν», Αυγή, 13/3/2008)».

Κατόπιν αυτών καλούν τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να αποσαφηνίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων; 
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε