Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΡΤ με τη Νέα Δημοκρατία

Συνεχίζεται η κόντρα ΕΡΤ με τη Νέα Δημοκρατία

Με ανταλλαγή ανακοινώσεων συνεχίστηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΡΤ και τη Νέα Δημοκρατία

αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κάλυψη της ομιλίας του Αντ. Σαμαρά στην ΚΟ του κόμματός του από από τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις που διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γ. Μιχελάλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι δραστηριότητες του προέδρου της ΝΔ καλύφθηκαν πλήρως με έκτακτη μετάδοση από την ΕΤ1 και με ρεπορτάζ στα δελτία Ειδήσεων της ΝΕΤ.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τον χρόνο που αφιέρωσε στις δραστηριότητες της ΝΔ, κάνοντας γνωστό ότι την Πέμπτη το κρατικό κανάλι αφιέρωσε περίπου οκτώ λεπτά συνολικό τηλεοπτικό χρόνο στα δελτία της για την συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ενώ διευκρινίζει ότι το κεντρικό δελτίο των 21.00, λόγω του προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ, είχε διάρκεια 18 λεπτών.

«Επελέγησαν να μεταδοθούν θέματα άμεσης επικαιρότητας. Μεταξύ των άλλων προγραμματισμένων θεμάτων που δεν μεταδόθηκαν, ήταν οι δραστηριότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του Πρωθυπουργού, καθώς έτυχαν ευρείας τηλεοπτικής κάλυψης από την ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας» ανέφερε η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι «οι ειδήσεις της ΕΡΤ παράγονται και αξιολογούνται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, με αίσθηση ευθύνης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Ανταπατώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΕΡΤ «άλλο ένα μνημείο ντροπής» και την δημόσια τηλεόραση «καθεστωτική ΠΑΣΟΚική “δημόσια τηλεόραση” βγαλμένη από άλλες εποχές απολυταρχικής νοοτροπίας» που «το μόνο που κάνει με την ανακοίνωσή της είναι να καλύπτει την ενοχή της, μετρώντας με υποδεκάμετρο τα δευτερόλεπτα προβολής του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας, όχι στο κεντρικό, αλλά στα περιφερειακά της δελτία ειδήσεων».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστηρίζει ότι “η ΕΡΤ δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα”, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πως “εξαφάνισαν από το κεντρικό τους δελτίο ειδήσεων τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. και την ομιλία του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, γεγονός πρωτοφανές που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, από καμία διοίκηση της ΕΡΤ”.

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για τα ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να αντιληφθούν ότι, μετατρέποντας τη ΝΕΤ σε στείρο κυβερνητικό φερέφωνο, την απαξιώνουν στη συνείδηση των πολιτών με αρνητικές συνέπειες για το μέλλον της δημόσιας τηλεόραση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε