Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Συνεχίζουν να προκαλούν οι υπάλληλοι της Βουλής

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι 1.600 υπάλληλοι της Βουλής σε ένα κλίμα παγώματος και περικοπών επιμένουν να έχουν 16 μισθούς το χρόνο.

Προκαλούν οι υπάλληλοι της Βουλής και τώρα τους φταίνε οι δημοσιογράφοι, που καλούνται να μετάσχουν στην εθνική προσπάθεια για δημοσιονομικό νοικοκύρεμα, όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα με μείωση 10-15% στα επιδόματα και φορολόγηση του 15ου και 16ου μισθού. 

Έτσι οι υπάλληλοι της Βουλής σε μία έκρηξη προκλητικότητας αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο λόγος; Επειδή αποκάλυψαν στην κοινή γνώμη το ειδικό μισθολογικό καθεστώς και τα προνόμια που απολαμβάνουν, μεταξύ των οποίων και η καταβολή 16ου μισθού και καταβολή του μάξιμουμ των υπερωριών ανεξάρτητα εάν τις δουλεύουν ή όχι.

Οι υπάλληλοι της Βουλής έδωσαν με πολλές ώρες καθυστέρησης τα πρακτικά της Βουλής, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε όταν έκαναν κατάληψη στις θέσεις στάθμευσης που έχουν παραχωρηθεί στους δημοσιογράφους στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής.

Πρόκειται για 70 θέσεις από τις συνολικά 800 θέσεις στάθμευσης της Βουλής, ενώ προχώρησαν άλλο ένα βήμα, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να μην παρέχεται στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους καμία υλικοτεχνική υποδομή για να κάνουν τη δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής αριθμούν περίπου τους 1.600 και προσελήφθησαν στο Κοινοβούλιο όχι με αξιοκρατικά κριτήρια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε