Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας υπέγραφε και ο Βαρουφάκης με τον Θεοδωράκη διαδήλωναν [pics, vid]

Σύνοδος Κορυφής: Ο Τσίπρας υπέγραφε και ο Βαρουφάκης με τον Θεοδωράκη διαδήλωναν [pics, vid]

Την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ – ανάμεσα τους και ο Αλέξης Τσίπρας – υπέγραφαν τη Διακήρυξη της Ρώμης σε μια επετειακή Σύνοδο για τα 60 χρόνια από την γέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης διαδήλωναν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, διαδήλωναν για την… ΕΕ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με την σύζυγο του Δανάη Στράτου και με άλλους υποστηρικτές του κινήματος του Diem25 διαδήλωσαν κρατώντας ένα κόκκινο πανό και καταγγέλλοντας ότι “η Ευρωπαϊκή Ιδέα τελεί υπό καθεστώς άτακτης φυγής και η ΕΕ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο αποδόμησης”.

Οι στενές επαφές Τσίπρα – Τουσκ πριν τη Διακήρυξη της Ρώμης – Οι “νομικοί περιορισμοί”… έφαγαν τα εργασιακά από το τελικό κείμενο

Να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στη Ρώμη για να ανακοινώσει την πανευρωπαϊκή ατζέντα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κινήματος του.

«Να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς. Μπορούμε να τους νικήσουμε» με αυτό το μήνυμα απευθύνθηκε στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Ρώμης ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μετά τον Τζιάνι Πιτέλα και τον Γκι Φέρχοφσταντ ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στους συγκεντρωμένους νεολαίους φεντεραλιστές καθώς και σε χιλιάδες πολίτες του κινήματος της ομάδας Σπινέλι.

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS και “Το Ποτάμι”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε