Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Συντηρητικός στρεψολαίμης ο Σαμαράς»

«Συντηρητικός στρεψολαίμης ο Σαμαράς»

Έτσι χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που μιλά για «πολιτικούς νάνους» στην Ελλάδα.

Ο Κάι Στριτμάχερ σκιαγραφεί το πορτρέτο του αρχηγού της ΝΔ, αποκαλώντας τον συντηρητικό «στρεψολαίμη».

«Ένα είναι σαφές, από αυτές τις εκλογές προέκυψαν πολιτικοί νάνοι, ο ένας μεγαλύτερος του άλλου, που θα συρρεύσουν στο κοινοβούλιο. Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα, ο Σαμαράς θα αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά γιατί αυτός;

Αποτελεί το αίνιγμα αυτών των εκλογών που ήταν κάτι σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα δύο μεγάλα κόμματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ΝΔ. (…) Ξέχασαν οι Έλληνες ότι ήταν η ΝΔ που από το 2004 μέχρι το 2009 ήταν το κόμμα που ανέβασε το δημοσιονομικό χρέος από 5% σε 15%; Ξέχασαν ότι το 2009 αυτοί οι ίδιοι αηδιασμένοι από τη διαφθορά εξεδίωξαν το κόμμα από την εξουσία;».

Ανησυχία εκφράζεται από μεγάλη μερίδα αρθρογράφων για την επόμενη μέρα. «Σήμερα κιόλας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να δώσει διερευνητική εντολή στον Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης» γράφει η Süddeutsche Zeitung.

«Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες, χρόνος όμως δεν υπάρχει, διότι μέχρι τέλος Μαΐου οι διεθνείς πιστωτές περιμένουν βιώσιμη κυβέρνηση. Και σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης, τότε θα κοπεί η βοήθεια από το εξωτερικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε