Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σύντροφοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αφήστε τον πόλεμο και πιάστε το διάλογο και τη συναίνεση

Σύντροφοι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αφήστε τον πόλεμο και πιάστε το διάλογο και τη συναίνεση

Το μήνυμα που έστειλε το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι σαφές. Το περιγράφει με ψυχραιμία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης με tweet. “Το ΣτΕ στέλνει μήνυμα σε κυβέρνηση και ΝΔ. Αμεση συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ και τέλος στην 27ετή ανομία με διαγωνισμό για νόμιμες άδειες”.

Περισσότερο σαφής και λιτή ερμηνεία δεν γίνεται. Και καλούνται η μεν κυβέρνηση να θάψει το τσεκούρι του πολέμου, η δε Νέα Δημοκρατία να σταματήσει τους πανηγυρισμούς, σαν να κέρδισε εκλογές και με περισσή πολιτική ευθύνη απέναντι στους πολίτες, τη δημοκρατία και τη χώρα να προχωρήσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Κανένας τώρα πια δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του απέξω. Το ΣτΕ τους έθεσε όλους προς των ιστορικών τους ευθυνών.
Κανείς νηφάλιος, νουνεχής και δημοκρατικός πολίτης δεν διαφωνεί ότι το τηλεοπτικό τοπίο (όπως και κάθε τοπίο δυστυχώς σε αυτή τη χώρα της ανομίας και της διαφθοράς) χρειάζεται ρύθμιση με κανόνες, που θα είναι ίδιοι για όλους και προπαντός θα εφαρμόζονται από όλους.

Επιτέλους τα κόμματα ας συνεργαστούν για ένα ζήτημα το οποίο τα υποχρεώνει σε συναινετικές προσεγγίσεις. Κι΄ ας είναι αυτή η αρχή για περισσότερες συναινετικές λύσεις. Η χώρα έχει ανάγκη τη συναίνεση και όχι τις άναρθρες θριαμβολογίες ή τις πολεμικές ιαχές.

Ας το καταλάβουμε όλοι. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά ευτυχώς προς ώρας ο εχθρός βρίσκεται εκτός των τειχών. Μην τον φέρουμε μέσα.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε