Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Σύσκεψη Αρχηγών: αγκάθι τα εργασιακά, τρόμος οι αντάρτες

Σύσκεψη Αρχηγών: αγκάθι τα εργασιακά, τρόμος οι αντάρτες

– Όλα για όλα τα παίζει ο Σαμαράς για συμφωνία με την τρόικα
– Ψάχνουν φόρμουλα να πει “ναι σε όλα” η ΔΗΜΑΡ
– Τρέχουν για συμφωνία πριν έρθουν νέες αποχωρήσεις-διαγραφές βουλευτών

Με τους βουλευτές απ’ τα τρία κόμματα της κυβέρνησης να μειώνονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχεδόν καθημερινά η κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για τις ισορροπίες μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Η σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών καλείται για … πολλοστή φορά να κλείσει το πακέτο μέτρων όμως όσο φυλλορροούν οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες οι όποιες αποφάσεις για ευαίσθητα θέματα γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Ουσιαστικά τα τρία κόμματα προσπαθούν να βρουν τριπλή φόρμουλα. Αφενός πρέπει να κλείσει το πακέτο με την τρόικα, όμως χωρίς αυτό να σημάνει μέτρα που δεν θα είναι αποδεκτά από την κοινωνία που ήδη είναι στα όριά της και αυξάνει την πίεση στους βουλευτές που … δείχνουν απλά να ψάχνουν την έξοδο (με ηρωικό μάλιστα τρόπο).

Ίσως και σήμερα να μην υπάρξει τελική συμφωνία, ειδικά στο θέμα των εργασιακών ίσως επιλεγεί για λόγους πολιτικής να δοθεί ένα ακόμη περιθώριο χρόνου στον Φώτη Κουβέλη να πείσει στο εσωτερικό του κόμματός του για την αναγκαιότητα των μέτρων.

Την ίδια στιγμή όμως απ’ την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου λέγεται ότι τα περιθώρια τέλειωσαν. Ο Αντώνης Σαμαράς αυξάνει την πίεση για άμεσες αποφάσεις που θα κλείσουν τις εκκρεμότητες.

Δεν είναι τυχαίο το “θα πεινάσει κόσμος” του κ. Στουρνάρα.

Η δόση λέει το Μαξίμου πρέπει να έρθει στην Ελλάδα… χθες.

Έτσι ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στη συμφωνία με την τρόικα και να φέρει το πακέτο των μέτρων άμεσα στη Βουλή θέτοντας, όπως λέει το Μαξίμου, όλους βουλευτές και αρχηγούς προ των ευθυνών τους.

Είτε περνάνε τα μέτρα… “είτε δεν θέλω να πω” όπως είπε και στην τελευταία του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός.

Ο Φώτης Κουβέλης ωστόσο εμμένει στις ενστάσεις του, λόγω πίεσης στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τα εργασιακά, αλλά και τον νέο φόρο στα ακίνητα. Ήδη μετράει έναν βουλευτή λιγότερο μετά την ανεξαρτητοποίηση Μιελογιαννάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κινείται επίσης στην ίδια κατεύθυνση και πολλοί θυμίζουν ότι ασκήθηκε χθες έντονη κριτική από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Απ’ την άλλη στη Ν.Δ. η διαγραφή του Ν. Σταυρογιάννη έστειλε μεν το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει ανοχή, ωστόσο είναι πολλοί οι βουλευτές που στέλνουν το δικό τους μήνυμα ότι δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και αναλώσιμοι.

Και τα τρία κόμματα έχουν το βλέμμα στους αντάρτες. Αυτή τη στιγμή ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει 176 βουλευτές, όμως τουλάχιστον 7 από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις και προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, ενώ και στη ΝΔ υπάρχουν φόβοι ότι μεταξύ των βουλευτών υπάρχουν και… βουβοί οι οποίοι ίσως κάνουν τη δυσάρεστη έκπληξη…

Διαβάστε επίσης:
Χάνεται ένας βουλευτής κάθε μέρα από τον κυβερνητικό συνασπισμό – Ποιοί βουλευτές είναι “ύποπτοι” για καταψήφιση των μέτρων

Αφορολόγητο τέλος και φόρος από το πρώτο τετραγωνικό στα ακίνητα

Αυξήσεις-φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε