Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Σύσκεψη Σαμαρά με υπουργούς

Σύσκεψη Σαμαρά με υπουργούς

Υπουργοί που έχουν ανοιχτά θέματα με την τρόικα πέρασαν το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου

Μετά την εμπλοκή στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Πρωθυπουργός, όπως λένε στενοί συνεργάτες του, φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, παρά τις όποιες αντιδράσεις, ώστε να κλείσει το πακέτο των μέτρων το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το Βήμα ο πρωθυπουργικός σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει και ο κ. Σαμαράς επιμένει, ανεξάρτητα από την εμπλοκή, ότι έως αύριο Πέμπτη πρέπει να κλείσει η συμφωνία και εντός της επόμενης εβδομάδας να κατατεθούν τα μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Ως εκ τούτου, τόσο ο ίδιος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας συνεχίζουν τις συνεννοήσεις με την πλευρά των δανειστών προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι που απαιτεί η τρόικα στα εργασιακά.

Ο κ. Σαμαράς, επιμένοντας ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» πιστεύει ότι στη σημερινή νέα τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα θα επέλθει τελικά ο επιθυμητός συμβιβασμός, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί και η εγχώρια διαπραγμάτευση μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία.

Ωστόσο το μέτωπο δεν δείχνει να ηρεμεί, μετά τη χθεσινή εμπλοκή. Η ατμόσφαιρα είναι ακόμη τεταμένη.

«Ατυχή έκφραση» χαρακτήρισε ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα σώσουν την Ελλάδα όσοι το τολμήσουν. «Αν απευθύνεται σε εμάς είναι έξω από την πραγματικότητα», τόνισε, μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Έχουμε κάνει πάρα πολύ τολμηρές κινήσεις ως κόμμα της αριστεράς», πρόσθεσε ο κ. Λυκούδης και συνέχισε: «Ας σκεφτούν και οι εταίροι και κυρίως οι υπάλληλοι των εταίρων ότι υπάρχουν όρια».

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστε τα μέτρα ή πάμε σε εκλογές! – Όλα στον αέρα για μέτρα και Κυβέρνηση – Προχωρούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και χωρίς ΔΗΜΑΡ;

Δημόσιο: 5.000 απολύσεις φέτος – 20.000 το 2013!

Πλαφόν 1.900 ευρώ στους μισθούς ΔΕΚΟ – 15% ο φόρος καταθέσεων – Όλα τα μέτρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε