Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 12 Αθήνα Αναλυτικά

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για ενεργειακά ζητήματα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για ενεργειακά ζητήματα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.01.2011 | 16:46
Πρώτη δημοσίευση: 10.01.2011 | 16:46

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση -τροφοδοσία, κατευθύνσεις, διακλαδώσεις, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα- των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Στο πολύπλοκο -όπως το χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή- θέμα των αγωγών μεταφοράς ενέργειας, εστίασε η σημερινή, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, σύσκεψη στη Βουλή, η οποία είχε τον χαρακτήρα πρώτης ενημέρωσης ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου για θέματα ενέργειας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας για θέματα επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση -τροφοδοσία, κατευθύνσεις, διακλαδώσεις, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα- των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, Nabucco, Southstream και ITGI, ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στόχος της Ελλάδας είναι η παρουσία της στο "παιχνίδι" της μεταφοράς ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ενεργειακά θέματα θα συζητηθούν και στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Λίμπερμαν, ο οποίος θα είναι στην Αθήνα την Τετάρτη, ενώ μαζί του θα διερευνηθούν και όλα τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Μετά τη σύσκεψη, ξεκίνησαν επαφές του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, όπως η κ. Βάρτζελη, ο κ. Αθανασάκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Καστανίδης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook