Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για ενεργειακά ζητήματα

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση -τροφοδοσία, κατευθύνσεις, διακλαδώσεις, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα- των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.

Στο πολύπλοκο -όπως το χαρακτήρισε κυβερνητική πηγή- θέμα των αγωγών μεταφοράς ενέργειας, εστίασε η σημερινή, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Α. Παπανδρέου, σύσκεψη στη Βουλή, η οποία είχε τον χαρακτήρα πρώτης ενημέρωσης ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου για θέματα ενέργειας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ο υπουργός Επικρατείας για θέματα επενδύσεων, Χάρης Παμπούκης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση -τροφοδοσία, κατευθύνσεις, διακλαδώσεις, οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα- των αγωγών Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, Nabucco, Southstream και ITGI, ενώ σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στόχος της Ελλάδας είναι η παρουσία της στο “παιχνίδι” της μεταφοράς ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ενεργειακά θέματα θα συζητηθούν και στη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Λίμπερμαν, ο οποίος θα είναι στην Αθήνα την Τετάρτη, ενώ μαζί του θα διερευνηθούν και όλα τα περιθώρια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Μετά τη σύσκεψη, ξεκίνησαν επαφές του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, όπως η κ. Βάρτζελη, ο κ. Αθανασάκης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Ραγκούσης και ο κ. Καστανίδης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε